VIMBLDON UŽIVO: Raonić zaustavio Kirgiosa
Foto: Reuters

9. dan

VIMBLDON UŽIVO: Raonić zaustavio Kirgiosa

Tenis -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o najprestižnijem teniskom turniru na jednom mestu.

22:30 Na terenu Zimonjić i Jorovićeva

Desetog dana Vimbldona igraju se polufinala u ženskoj konkurenciji i mečevi u dublu, miksu i konkurenciji juniora. Od 14 časova će se na terenu naći Čehinje Petra Kvitova i Lucija Šafarova, a potom sledi duel Kanađanke Eženi Bušar i Simone Halep iz Rumunije.Zimonjić u četvrtak igra četvrtfinala u dublu i miksu, a prvo ga očekuju novi okršaji u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Srpsko-kanadska kombinacija u 14 časova na Terenu 1 igra sa Indijcem Leanderom Paesom i Radekom Štepanekom iz Češke.

Zimonjić nekoliko sati kasnije igra poslednji, peti meč na Terenu 12, pošto njega i Australijanku Samantu Stosur očekuje četvrtfinale miksa sa Rusom Mihailom Jelginom i Anastasijom Rodionovom iz Australije.

Od srpskih predstavnika na terenu će se naći i juniorka Ivana Jorović, koja igra drugo kolo dubla u paru sa Kejti Balter. Njih dve se sastaju sa Helenom Ploškinom iz Ukrajine i Bugarkom Julijom Terzijskom, a taj meč je četvrti po redu na Terenu 17, na kojem je prvi na programu u podne.

21:50 - Pobeda Jorovićeve, poraz ČonkićaSrpska teniserka Ivana Jorović plasirala se u drugo kolo u konkurenciji dublova među juniorkama, dok je Petar Čonkić eliminisan u muškoj konkurenciji. Jorovićeva i Kejti Balter su pobedile Ruskinju Jevgeniju Levašovu i Seone Mendes iz Australije sa 6:3, 6:1. Srpsko-britanska kombinacija će se za četvrtfinale boriti sa pobednicama susreta između Ukrajinke Helene Ploškine i Julije Terzijske iz Bugarske sa jedne strane i Luise Stefani iz Brazila i Meksikanke Renate Sarasue sa druge. Čonkić i Argentinac Đordi Arkonada poraženi su u prvom kolu od Australijanaca Harija Buršijea i Marka Polmansa sa 6:4, 7:5.20:50 - Raonić zaustavio KirgiosaKanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u polufinale, pošto je pobedio Nika Kirgiosa 6:7, 6:2, 6:4, 7:6. Raonić će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera. U drugom polufinalu sastaće se Novak Đoković i Grigor Dimitrov.

20:35 - Kirgios ima veliku podršku na tribinama

20:20 - Jovanovski i Pavić zaustavljeni u drugom koluSrpska teniserka Bojana Jovanovski i Hrvat Mate Pavić nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo u konkurenciji mešovitih dublova. Srpsko-hrvatski par izgubio je od rumunsko-indijske kombinacije Hori Tekau/Sanija Mirza sa 6:3, 6:3.

19:30 - Federer u polufinalu Vimbldona

18:50 - Federer poveo 2:1 u setovima

18:35 - Zimonjić i Stosur u četvrtfinalu miksaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Australijanka Samanta Stosur plasirali su se četvrtfinale u miks dublu. Oni su u osmini finala nadigrali Amerikanca Erika Butorca i Mađaricu Timeu Baboš 2:6, 6:2, 8:6.18:20 - Federer izjednačio na 1:1 u setovima

18:00 - Đoković nadigrao Čilića

17:28 - Vavrinka dobio prvi set protiv Federera

17:15 - Ljubitelji tenisa uživaju prateći mečeve na Vimbldonu

16:34 - Mari eliminisan sa VimbldonaBranilac titule Endi Mari poražen je u četvrtfinalu Vimbldona od Bugarina Grigora Dimitrova 3:0 u setovima, 6:1, 7:6, 6:2

16:20 - Simona Halep sanja titulu na Gren slemu

15:55 - Dimitrov na set od pobede protiv MarijaBugarski teniser vodi 2:0 u setovima protiv Marija. Bugarin je prvi set dobio 6:1, a drugi 7:6 (4).

15:00 - Mari izgubio prvi setEndi Mari je izgubio prvi set protiv Grigora Dimitrova 6:1

14:45 - Princ Vilijam bodri Marija sa tribina

14:40 - Novak Đoković počeo meč protiv Marina ČilićaNovak Đoković je počeo svoj meč četvrtfinala protiv Marina Čilića. Meč uživo možete pratiti OVDE

14:35 - Bušar na Halep u polufinaluKanadska teniserka Eženi Bušar plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je pobedila Nemicu Andželik Kerber sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4). Ona će u borbi za finale igrati protiv Rumunke Simone Halep, koja je sa 2:0 u setovima savladala Sabin Lisicki iz Nemačke. U drugom polufinalu sastaće se češke teniserke Lucija Šafarova i Petra Kvitova.

14:05 - Simona Halep izborila polufinaleRumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale, pošto je nadigrala Sabine Lisicki 6:4, 6:0

13:00 - Kirgijos glavna zvezda na Vimbldonu

12:00 - Princ Vilijam prati duele na Vimbldonu

11:00 - Duel zemljaka Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke svakako privlači veliku pažnju

10:00 - Đoković, Jovanovski i Zimonjić danas na terenuSrpski teniser Novak Đoković igra danas protiv Marina Čilića iz Hrvatske u četvrtfinalu Vimbldona, a svoje mečeve u dublu igraće Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić.

Meč prvog nosioca u singlu Đokovića i 29. tenisera sveta Čilića je drugi na programu terena broj jedan, na kome takmičenje počinje u 13 časova, četvrtfinalnim duelom Eženi Bušar iz Kanade i Andželike Kerber iz Nemačke. Đoković i Čilić su do sada igrali devet puta, a srpski teniser zabeležio je svih devet pobeda. Ove godine su igrali dva puta, na Rolan Garosu, kada je bilo 6:3, 6:2, 6:7, 6:4 i na Mastersu u Indijan Velsu, kada je srpski teniser pobedio sa 1:6, 6:2, 6:3.

Bojana Jovanovski i njen partner u dublu Mate Pavić iz Hrvatske igraju meč drugog kola mešovitih dublova protiv šestih nosilaca, indijsko-rumunske kombinacije Sanje Mirze i Horije Tekaua. Taj meč je poslednji na programu terena broj tri na kome takmičenje počinje u 12.30.

Nenad Zimonjić i njegova partnerka u dublu Australijanka Samanta Stosur igraju u osmini finala protiv mađarsko-američkog para Timee Baboš i Erika Butoraca. Taj meč je treći na programu terena broj 18 na kome takmičenje počinje u 12.30.

Danas će na teren, između ostalih, i branilac titule Britanac Endi Marej, koji u četvrtfinalu igra protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, kao i sedmostruki osvajač Vimbldona Švajcarac Rodžer Federer, koji se za mesto u polufinalu bori protiv sunarodnika Stanislasa Vavrinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track