PONOS ĐOKOVIĆA: Novak je najbolji ambasador Srbije

Porodica presrećna posle Vimbldona

PONOS ĐOKOVIĆA: Novak je najbolji ambasador Srbije

Tenis -
Braća Đorđe i Marko, kao i stric Goran oduševljeni novim istorijskim rezultatom našeg tenisera

Još jednom je Novak osvojio Vimbldon, još jednom se popeo na krov svetskog tenisa i još jednom poslao svetu lepu sliku o Srbiji i njenim žiteljima.Nije bilo lako biti navijač Novaka Đokovića u nedelju po podne. Četvoročasovni finalni duel na Vimbldonu sa možda najboljim teniserom u istoriji Rodžerom Federerom doneo je mnogo uzbuđenja, majstorija, a živci su u pojedinim momentima bili tanki kao strune. To su preživljavali navijači, a kako je bilo Noletovim najbližima, otkriva Kurir.Nole radi PR SrbijeBraća, Marko koji je bio u loži centralnog terena i Đorđe koji nije bio u Londonu, otkrili su kako su preživeli teniski triler na Vimbldonu.- Novak Đoković je najbolji PR kog naša zemlja može da ima - rekao je Marko Đoković.Najmlađi od braće Đoković Đorđe nije krio oduševljenje finalnom predstavom Novaka i Rodžera:- Mora biti da je ovo jedan od najboljih mečeva koje sam gledao u životu. Veoma sam ponosan na Novaka. Volim te, brate - poručio je Đorđe.Ponosni čičaNa svoj način meč je doživeo i rođeni brat Novakovog oca Srđana Goran Đoković, koji je za Kurir rekao:- Lep je osećaj biti stric Novaka Đokovića posle druge titule na Vimbldonu! Fenomenalan osećaj!

Oseća se fenomenalno... Goran Đoković
Oseća se fenomenalno... Goran Đoković

Poklon za najboljegTROBOJKA BROJ 1Baš kao i pre tri godine, kad je trijumfom na Vimbldonu stigao i do mesta broj jedan na ATP listi, Novak Đoković je ponovo dobio tortu kako bi se zasladio proslavljajući veliki uspeh. Zanimljivo je da su torte identične, odnosno da su u obliku broja jedan, u bojama srpske zastave i s natpisom ATP. U julu 2011. godine Nole je pozirao s tortom u rukama, a sad je kleknuo i gricnuo ćoše svoje slatke jedinice.

Novi svetski poredakZNA SE KO JE KRALJNa najnovijoj ATP listi najboljih tenisera došlo je do krupnih promena, pa je Novak ponovo na prvom mesto sa 460 bodova prednosti u odnosu na Rafaela Nadala. Na treće mesto izbio je Rodžer Federer, a najbolji plasman u karijeri ostvario je Dušan Lajović, koji je trenutno 73. U konkurenciji teniserki prve tri su i dalje Serena Vilijams, Na Li i Simona Halep. Jelena Janković pala je za dva mesta i sad je deveta, dok je Ana Ivanović i dalje na 11. mestu. Bojana Jovanovski napredovala je za četiri mesta i sad je 41. teniserka sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track