Dušan Lajović: Mislio sam da je šala kad me je Nadal zvao
Foto: Dragan Kadić

Mladi teniser o saradnji s Nadalom

Dušan Lajović: Mislio sam da je šala kad me je Nadal zvao

Tenis -
Španac je kontaktirao mog trenera i rekao mu da bi želeo da trenira sa mnom na Majorki, otkriva drugi reket Srbije

Srpski teniser Dušan Lajović kazao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo da trenira s Rafom Nadalom. On je dodao i da su pričali o odnosima koji vladaju između njega, Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Lajović je objasnio da ga je nekadašnji prvi reket planete pozvao na sparingovanje kad je saznao da su u isto vreme bili na Majorki.Kakav je osećaj trenirati sa jednim od najboljih igrača svih vremena?- To je za mene sjajno iskustvo. Imao sam priliku da se uverim kako izgleda trenirati s najboljim igračem na svetu. Drugačije je nego na zvaničnim mečevima. Lopte su mu duplo brže i mogao sam da osetim kako je kad Nadala imaš za sparing-partnera - kazao je Dušan Lajović.

Trening koji će pamtiti... Lajović i Nadal
Trening koji će pamtiti... Lajović i Nadal

Šta ste vas dvojica pričali o Novaku Đokoviću?- Rafa mi je pričao o svom odnosu s Novakom i Federerom, načinu na koji oni igraju i kako su njih trojica pomerila granice tenisa. Koji je to nivo i zbog čega sport dobija još više na značaju.Kako si stupio u kontakt s Rafaelom Nadalom?- Čudno je kad ti Rafa pošalje poruku da treniraš s njim. Pomisliš da je u pitanju neko zezanje. Šalim se, naravno. Ukazao mi je veliku čast. On je zvao mog trenera i rekao mu da bi želeo da trenira sa mnom jer je čuo da sam bio na Majorki. Naravno, prihvatili smo poziv.Da li će Rafa igrati na US Openu?- Ima steznik oko ruke i još nije sigurno da li će Nadal učestvovati na poslednjem grend slemu. Ima želju da igra u Njujorku, ali... Postoji problem, ali kako mi je rekao, odluku će doneti danas ili sutra, iako trenira normalno.

Tenis nije jedina temaTONI OBOŽAVA FUDBAL I BARSUDa li ste možda pričali o fudbalu?- Rafa je veliki navijač Reala. Više je o fudbalu pričao njegov stric Toni, koji obožava Barselonu. Naravno, Nadala to uopšte nije zanimalo, samo se odvojio kad je on pričao o katalonskom klubu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track