(FOTO) DRAMA U NJUJORKU: Voznijacki u finalu, Peng izneta u invalidskim kolicima

Povreda jača od Kineskinje

(FOTO) DRAMA U NJUJORKU: Voznijacki u finalu, Peng izneta u invalidskim kolicima

Tenis -
Kineskinja je imala velikih problema i jedva se držala na nogama. Ona je na sve načine pokušala da nastavi meč, ali je na kraju napustila teren u suzama
1 / 6

NJUJORK – Danska teniserka Karolina Voznijacki prva je finalistkinja US opena u ženskoj konkurenciji, pošto joj je Kineskinja Šuai Peng zbog povrede predala meč. Dankinja je u trenutku predaje u polufinalu vodila sa 7:6 (7:1) i 4:3, a Kineskinja je posle desetominutne pauze i ukazivanja lekarske pomoći ipak morala da preda meč.

Foto; Reuters
Foto; Reuters

Voznijacki se tako plasirala u drugo gren slem finale u karijeri. Ona je pre pet godina takođe u finalu Njujorka poražena od Belgijanke Kim Klajsters. Peng je na startu drugog seta prva stigla do brejka, ali je zbog povrede i jakih grčeva brzo ispustila tu prednost. Kineskinja je imala velikih problema i jedva se držala na nogama. Ona je na sve načine pokušala da nastavi meč, ali je na kraju napustila teren u suzama i u kolicima. Voznijacki će u finalu igrati protiv pobednice duela između Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Ekaterine Makarove.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track