KAO KRIS EVERT I NAVRATILOVA: Serena Vilijams osvojila 18. gren slem titulu
Foto: Reuters

Amerikanka bogatija i za 4 miliona dolara

KAO KRIS EVERT I NAVRATILOVA: Serena Vilijams osvojila 18. gren slem titulu

Tenis -
Tridesetdvogodišnja Amerikanka osvojila je 63. WTA titulu u karijeri, od čega 18 na gren slem turnirima, čime se izjednačila sa Martinom Navratilovom i Kris Evert

NJUJORK - Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams trijumfovala je na Otvorenom prvenstvu SAD savladavši u finalu Dankinju Karolinu Voznjacki u dva seta - 6:3, 6:3.

Tridesetdvogodišnja Amerikanka osvojila je 63. WTA titulu u karijeri, od čega 18 na gren slem turnirima, čime se izjednačila sa Martinom Navratilovom i Kris Evert.

Vilijams sada ima četiri gren slem trofeja manje od neprikosnovene teniserke u Open eri, Nemice Štefi Graf sa 22.

Na turniru u Njujorku Vilijams je osvojila šestu šampionsku titulu, treću zaredom, i postala prva teniserka od Kris Evert 1970. godine sa tri uzastopne titule na US openu.

Amerikanki je trijumf doneo rekordan ček u tenisu od četiri milion dolara, tri miliona za titulu plus bonus od jednog miliona za najbolje rezultate tokom američke turneje ovog leta."Čestitam Karolini. Ona zna kroz kakve muke sam prošla, razmenjujemo poruke skoro svakog dana. Karolina, znam da ćeš osvojiti grend slem vrlo brzo, možda čak i u Australiji, tako da moram da se spremam za tebe tamo. Jako mi je drago što sam ovde osvojila broj 18. Ne bih mogla da zamislim bolje mesto", rekla je Serena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track