Marin Čilić za Kurir: Kajem se zbog Tompsona!
Foto: Fonet

Ekskluzivni intervju: Osvajač US Opena o dočeku u međugorju

Marin Čilić za Kurir: Kajem se zbog Tompsona!

Tenis -
Ogradio se: Tompsona su pozvali organizatori i meni je žao što je fokus sa ovako velikog uspeha prešao na njegovo pojavljivanje na mom dočeku

Hrvatski teniser Marin Čilić prodrmao je teniski svet osvajanjem US Opena, a žestoko uzburkao Balkan, posebno Srbiju, kad se na njegovoj proslavi titule pojavio kontroverzni pevač Marko Perković Tompson, poznat po veličanju ustaškog pokreta.Iako se tokom proslave u Međugorju grlio i pevao s Tompsonom, Čilić u ekskluzivnom intervjuu za Kurir kaže da mu je žao što se to desilo i da nije mogao da spreči njegov nastup.Šta Tompson radi na proslavi Marina Čilića povodom osvajanja grend slema?- Tompsona su pozvali organizatori i meni je žao što je medijski fokus sa ovako velikog uspeha prešao na to. Čuo sam da je mnogo ljudi i u Srbiji i u BiH navijalo za mene. Zaista mi je žao što se to dogodilo - rekao je Čilić, koga smo sreli na pekinškom aerodromu.Mogao si da sprečiš njegov dolazak. Zašto to nisi uradio?- Bilo je kasno, već je sve bilo dogovoreno dok sam bio na mečevima Dejvis kupa. Žao mi je. Ne znam šta drugo da kažem.Plašiš li se da si zato izgubio Srbe navijače?- Verujem da svojim igrama i ponašanjem mogu pokazati da imam i navijače među Srbima. Ja sam onaj isti, nisam se promenio.Pred tobom je turnir u Pekingu, šta ako se opet sretneš s Noletom?- Voleo bih da igram opet s njim u finalu. On će definitivno biti spreman i, kao i uvek, veliki je kandidat za osvajanje svih turnira. Ali i ja se nadam sjajnom rezultatu.

U martu dolazite Srbiji na megdan u Dejvis kupu.- Nažalost, poklopilo se da Srbija i Hrvatska igraju već u 1. kolu, ali biće to veoma, veoma zanimljiv meč. Mnogo je vremena do tada, ne zna se ni ko će igrati. Mi smo ove godine jedna od najmlađih reprezentacija, imamo dvojicu debitanata.I navijate da ne igra Đoković?- Nadamo se da neće igrati. To bi nam povećalo šanse za prolazak. Ali Srbija svakako ima sjajne igrače. Tipsarević će se sigurno vratiti na početku sledeće sezone. Troicki je u uzlaznoj putanji, a tu su i Lajović i Krajinović.I prepuna Arena?!- Ne plašimo se Arene. Navijanje je čar Dejvis kupa i to je fenomenalno.I ti si, kao i Troicki, bio suspendovan zbog dopinga.- Da, ali naši slučajevi su različiti. Ipak, obojici je načinjena velika nepravda i Viktor iz mog slučaja može da vidi koliko se rad i trud isplate. I on je ovog leta napravio nekoliko sjajnih rezultata, uzeo dva-tri čelendžera i već je među prvih 200 na svetu.

Ptičica... Sa novinarkom Kurira
Ptičica... Sa novinarkom Kurira

Brzo i lakoULAZIM MEĐU PRVIH PETDospeo si na deveto mesto rang-liste. Šta je sada cilj?- Cilj na početku sezone bio je da uđem u prvih deset. Sada želim među prvih pet. Samo 600 bodova me deli od petog mesta. Sigurno ću to uraditi do kraja godine.Ili već u Pekingu?- Skoro da mogu i u Pekingu. Sjajno je što do kraja godine nemam nijedan bod da branim, odnosno izgubim, tako sigurno popravljam renking.

Momački životNEĆU KAO NOVAKSvet je u Njujorku otkrio i tvoju prelepu devojku. Nije li ti preotela malo slave?- Mnogo mi je drago što je bila uz mene u najlepšem danu moje karijere.Znači, ideš Novakovim stopama?- Polako, ima vremena.Možda ne bi baš sad da počneš da gubiš pošto se oženiš?- Mislim da će se i Novaku vratiti taj pobednički mentalitet i osvajanje turnira, iako polufinale grend slema nije mala stvar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja