NIJE ISPRATILA NOVAKA DO FINALA: Ana Ivanović nemoćna protiv lepe Maše

Šarapova i Kvitova u finalu Pekinga

NIJE ISPRATILA NOVAKA DO FINALA: Ana Ivanović nemoćna protiv lepe Maše

Tenis -
Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je od Ruskinje Marije Šarapove sa 0:6, 4:6 u polufinalu WTA turnira u Pekingu.

PEKING - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Pekingu.Ivanovićeva je u polufinalu poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 0:6, 4:6, posle 90 minuta igre.To je bio 13. međusobni okršaj dve najlepše teniserke sveta, i deveta pobeda Šarapove, koja će u finalu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.Ruskinja se tako revanširala Ivanovićevoj za dva vezana poraza u ovoj sezoni. Naime, skor je sada izjednačen 2:2, pošto je Šarapova slavila u Štutgartu (3:6, 6:4, 6:1), ali joj se Ana zatim revanširala trijumfima u Rimu (6:1, 6:4) i Sinsinatiju (6:2, 5:7, 7:5).Ivanovićeva je do polufinala stigla bez borbe, pošto se Rumunka Simona Halep povukla sa turnira zbog povrede kuka. S druge strane Šarapova je u četvrtfinalu bila vrlo ubedljiva protiv zemljakinje Svetlane Kuznjecove - 6:0, 6:4.

U prvom polufinalu WTA turnira u Pekingu šampionka Vimbldona Čehinja Petra Kvitova savladala je Australijanku Samantu Stosur sa 6:3, 5:7, 6:2.

Nešto ranije, najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale u muškoj konkurenci. On je u polufinalu savladao Škota Endija Mareja sa 6:3, 6:4. Ana Ivanović je izjavila da će pokušati da se odmori i što spremnije dočeka završni turnir u Singapuru.

"Šarapova je definitivno igrala bolje danas. Bila je agresivna i blizu osnovne linije. Ovo je izuzetno emotivna nedelja za mene. Imala sam veoma teške mečeve, ali uspela sam da se kvalifikujem na turnir u Singapuru. Nisam dovoljno spavala u poslednje vreme. Sada moram da se odmorim i oporavim za poslednji događaj u sezoni", rekla je Ivanovićeva.

TOK MEČA

II set Ni nastavak meča nije doneo promenu pošto je Ana svojoj protivnici poklonila novi brejk. Međutim, Srpkinja je se konačno trgla u narednom gemu, kada je uzvratila ribrejkom za 1:1. Tada je proradio i Anin servis, pa je naša teniserka stigla i do prvog vođstva na meču – 2:1. U nastavku meča vodila se izjednačena borba, ali Ivanovićeva u nekoliko navrata ne uspeva da oduzme servis protivnici - što zbog svojih grešaka, što zbog diskutabilnih sudijskih korekcija. Šarapova je u devetom gemu napala Anu i koristi drugu od tri vezane brejk lopte za vođstvo od 5:4. Ruskinji je zadrhtala ruka u ključnim trenucima pa je sa dve duple servis greške poklonila Ivanovićevoj dve brejk lopte spasa. Ana na prvoj greši iz forhenda, a zatim Šarapova ulazi u seriju i stiže do prve meč lopte. Ivanovićeva se ni tada nije predala – odgovorila je sjajnim riternom, a zatim je imala još jednu brejk loptu. Ovog puta Maša pogađa dijagonalu, a zatim privodi meč kraju za konačnih 6:4 I plasma u finale Pekinga. I set Ivanovićeva je očajno ušla u meč, pa je Šarapova već u prvom gemu uspepa da napravi brejk za 1:0. Ana je u uvodnim trenucima puno grešila, pa je Ruskinja lako osvajala poene i gemove. Maša je ekspresno potvrdila brejk i povela sa 2:0, a zatim joj je Ana ponovo poklonila svoj servis gem. Srpkinja je u trećem gemu imala 40:0, ali je potom vezala tri neiznuđene greške. Ivanovićeva je bila van ritma pa je Šarapova ekspresno stigla do duplog brejka – 3:0 Ane je u četvrtom gemu konačno zapretila protivnici, ali nije iskoristila tri brejk lopte pa je Ruskinja povela sa 4:0. Završnica prvog seta nije donela ništa novo, pa je Šarapva stigla do vođstva bez izgubljenog gema – 6:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track