PORAZ OD 124. NA SVETU: Mladi Hrvat eliminisao Nadala u Bazelu

Novi kiks Španca

PORAZ OD 124. NA SVETU: Mladi Hrvat eliminisao Nadala u Bazelu

Tenis -
Mladi hrvatski teniser 17-godišnji Borna Ćorić napravio je veliku senzaciju na ATP turniru u Bazelu, pošto je u četvrtfinalu eliminisao trećeg tenisera sveta Španca Rafaela Nadala - 6:2, 7:6 (7:4)

BAZEL - Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju na ATP turniru u Bazelu, pošto je u četvrtfinalu eliminisao trećeg tenisera sveta Španca Rafaela Nadala.Ćorić je do najveće pobedo u karijeri došao u dva seta, rezultatom 6:2, 7:6 (7:4), posle jednog sata i 41 minuta igre.Ćorić će posle pobede nad svojim idolom, u borbi za prvo ATP finale, igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gofan je takođe napravio iznenađenje u četvrtfinalu pošto je u tri seta pobedio Kanađanina Miloša Raonića - 6:7 (3:7), 6:3, 6:4.Borna Ćorić ima 17 godina i trenutno je 124. teniser sveta. On je do sada odigrao šest finala na ITF fjučersima i osvojio pet titula, dok je ove godine u Izmiru dobio i svoje prvo finale na ATP čelindžerima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nadal je porazom u Bazelu završio sezonu, pošto je još ranije otkazao učešće na Mastersu u Parizu i na Završnom turniru u Londonu. Španca sada očekuje operacija slepog creva i odmor, pre početka proprema za izazove koji ga očekuju u 2015. godini.Rafa je ove sezone odigrao sedam finala i osvojio četiri titule - u Dohi, Rio de Žaneiru, Madridu i Rolan Garosu. Španac je poražen na Australijan openu, Majamiju i Rimu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track