Zimonjić: Možemo sve da pobedimo, pa i Čehe

Dejvis kup

Zimonjić: Možemo sve da pobedimo, pa i Čehe

Tenis -
Duel Češke i Srbije u praškoj O2 areni igraće se od 6. do 8. aprila

PRAG - Najiskusniji reprezentativac Srbije u tenisu Nenad Zimonjić rekao je da će mečevi u četvrtfinalu Dejvis kupa sa Češkom biti "otovreni" i da obe reprezentacije imaju jednake šanse za plasman u polufinale.

"Biće izuzetno teško, očekuje se puna arena i velika podrška domaćoj reprezentaciji. Svaki meč je vrlo otvoren i mislim da su šanse podjednake", ocenio je Zimonjić.

On je istakao da reprezentativci Srbije moraju što bolje da se prilagode šljaci na kojoj će se igrati mečevi u Pragu, kako bi došli do tri pobede u duelu sa Česima.

"Trebalo bi doći do tri poena, a nije bitno kako. Mislim da je važno da se što više adaptiramo na podlogu i spremno dočekamo svoje mečeve. U tom slučaju mislim da imamo šansu da pobedimo Čehe", dodao je 35-godišnji dubl igrač.

Još nije poznato sa kim u paru će igrati Zimonjić, dok se očekuje da Češku predstavljaju Tomaš Berdih i Radek Štepanek.

"Berdih i Štepanek su izuzetni igrači, kako u singlu tako i u dublu. Pre dve godine smo Novak (Đoković) i ja izgubili od njih u Beogradu. Neće biti lako ni ovaj put s kim god da budem bio u paru, ali mislim da bi trebalo da se koncentrišemo na našu igru. Trenutna forma i broj iskorišćenih šansi koje se ukažu presudiće meč", ocenio je Zimonjić.

On je dodao da reprezentacija Srbije zahvaljujući velikom iskustvu može svakoga da pobedi.

"Imamo tim koji može svakoga da pobedi, bez obzira na podlogu na kojoj igramo. Većina reprezentativaca ima dovoljno iskustva igranja i kod kuće i u gostima, pa ne vidim razlog da ovo bude nešto drugačiji meč", istakao je Zimonjić.

Duel Češke i Srbije u praškoj O2 areni igraće se od 6. do 8. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track