FRANCUZI PITAJU CONGU: Ne možeš da igraš u Dejvis kupu, a provodiš se na Filipinima?
Foto: Reuters

"Trikolori" ogorčeni na svog najboljeg tenisera

FRANCUZI PITAJU CONGU: Ne možeš da igraš u Dejvis kupu, a provodiš se na Filipinima?

Tenis -
Francuzi zameraju Congi što je i pored povrede šake odlučio da nastupi u Premijer ligi, iako je nedavno odustao u finalu Dejvis kupa

PARIZ - Najbolji francuski teniser Žo Vilfred Conga našao se na meti medija u domovini, pošto igra maltene povređen na premijernoj egzibicionoj Međunarodnoj premijer ligi (IPTL).Francuzi zameraju Congi što je i pored povrede šake odlučio da nastupi u Premijer ligi. Francuski mediji podsećaju da su imali velika očekivanja od svog najboljeg igrača u finalu Dejvis kupa prošlog vikenda u Lilu protiv Švajcarske. Conga je prvi sing meč protiv Stanislasa Vavrinke izgubio, a onda se u nedelju nije pojavio na meču sa Rodžerom Federerom tvrdeći da ima problema sa povredom šake. Umesto njega nastupio je Rišar Gaske, koji je lako izgubio od Federera. Švajcarska je osvojila Dejvis kup pobedivši ukupnim rezultatom 3:1.

Francuske medije i navijače iritira činjenica da se Conga samo dva dana kasnije posle finala Dejvis kupa pojavio u Manili sa zemljakom Gaelom Monfisom gde su zajedno sa bokserom Manom Pakjao učestvovali u jednoj egzibiciji.Conga ovog vikenda igra u Manili u egzibicionoj Premijer ligi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track