(VIDEO) KAKVA PREMIJERA: Đoković deklasirao Vavrinku u prvom meču u novoj godini
Foto: Printskrin

Mubadala turnir

(VIDEO) KAKVA PREMIJERA: Đoković deklasirao Vavrinku u prvom meču u novoj godini

Tenis -
Đoković će u finalu igrati protiv Endija Mareja koji je ranije savladao Rafaela Nadala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na fantastičan način je započeo 2015. godinu. Srpski as je u polufinalu Mubadala turnira u Abu Dabiju savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2.Prvi finalista turnira je Endi Marej koji je potpuno razbio Rafaela Nadala sa 6:2, 6:0. Finale je na programu u subotu od 16 časova.

"Lepo je što sam na terenu, što se ponovo takmičim. Apsolutno volim ovaj grad, zadovoljstvo mi je igrati ovde. Hvala publici što je došla i što podržava tenis", rekao je posle meča Novak Đoković.

Prvi reket Srbije pokazao je u svom prvom meču ove godine da je spreman da i 2015. bude na visokom nivou kao i prethodne, koju je završio na vrhu ATP liste, sa sedam osvojenih titula.

Đoković je lako osvajao poene, koji su se do sedmog gema drugog seta ređali kao na traci, kada je na servis Vavrinke propustio prvu meč loptu, ali je potom na svoj početni udarac iskoristio sledeću.

http://www.youtube.com/watch?v=KVqwWCSxQpw

1. SET

Prvi gem u meču pripao je Đokoviću koji je i servirao. Vavrinka je odmah uzvratio i izjednačio na 1:1. Treći gem je pripao Novaku, uz samo jedan izgubljeni poen. Već u četvrtom viđen je prvi brejk. Vavrinka je poveo sa 40:15, ali je Novak nizom od četiri sjajna poena, od čega dve forhend dijagonale, uzeo gem.Novak je osvojio peti gem za 4:1, zatim napravio novi brejk za peti gem. Đoković je posle šestog gema zatražio pomoć lekara zbog žulja, uz glasan uzvik "Pomozite mi", što je izazvalo osmehe publike.Međutim, to mu nije smetalo da set završi perfektno, osvojio je svoj servis za 6:1.

2. SET

Odmah na startu drugog seta Đoković pravi brejk, treći ukupno u meču.

Nastavlja savršeni niz Novak Đoković. Vavrinka je apsolutno nemoćan. Bez izgubljenog poena srpski teniser stiže do drugog gema u drugom setu, a zatim pravi četvrti uzastopni brejk za 3:0. I naredni gem je pripao srpskom teniseru, da bi Vavrinka dobio prave ovacije u petom gemu kada je prekinuo seriju Đokovića.

To nije zaustavilo Đokovića, koji je osvojio svoj servis za 5:1. Đoković je u sedmom gemu na servis Vavrinke stigao do brejk lopte, ali je nije iskoristio.

Ipak, u narednom gemu na svoj servis Đoković je stigao do tri vezane meč lopte, a iskoristio je drugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track