(VIDEO) NE MOŽE BEZ DRAME: Ana Ivanović posle preokreta do polufinala Brizbejna
Foto: AP

Ređa pobede od Nove godine

(VIDEO) NE MOŽE BEZ DRAME: Ana Ivanović posle preokreta do polufinala Brizbejna

Tenis -
Ivanovićeva je u četvrtfinalu turnira u Brizbejna nadigrala Kaju Kanepi 4:6, 6:4, 6:3

BRIZBEJN - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Brizbejnu.Ivanovićeva, koja je trenutno sedma teniserka sveta, pobedila je danas u četvrtfinalu Estonku Kaju Kanepi 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3.Naša teniserka igraće u polufinalu protiv Amerikanke Varvare Lepčenko, koja je bila bolja od Ruskinje Ale Kudrijavceve 7:5, 7:5. Lepčenko je 34. teniserka sveta, a u karijeri je odigrala samo jedan meč protiv Ivanovićeve i to 2012. na turniru u Pekingu, a pobedila je Ana 2:1 u setovima.WTA turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od milion dolara.Ivanovićeva je do polufinala stigla posle preokreta. Ana je posle manje od 30 minuta igre u prvom setu gubila sa 5:0, ali je od tog trenutka podigla nivo igre i do kraja seta osvojila četiri gema. Naša teniserka nije uspela da napravi preokret u prvom setu, koji je Kanepi dobila 6:4. U drugom setu se vodila velika borba, teniserke su jedna drugoj oduzimale servis u gotovo svakom gemu, a na kraju je jedan više napravila Ana Ivanović i izjednačila na 1:1. Ivanovićeva je bolje počela treći set, napravila je brejk i povela je sa 3:1, a onda je održavala prednost i zasluženo je stigla do pobede.

http://www.youtube.com/watch?v=P5U9x-PMT5U
http://www.youtube.com/watch?v=78dMzL52UhE
http://www.youtube.com/watch?v=xRpr6igkFG8
TOK MEČA
Foto: AP
Foto: AP

I setEstonka je odmah na startu prvog seta napravila brejk, a onda je povela 2:0, pošto je osvojila gem na svoj servis. Usledio je novi brejk Kanepi, koja je potom stigla i do 4:0. Ivanovićeva u ovom delu meča nikako nije mogla da dođe do svoje igre, a onda je izgubila još jedan gem na svoj servis. Estonka je lako došla do 5:0. Kanepi je servirala za prvi set, ali je Ivanovićeva napravila brejk. Naša teniserka je na svoj servis osvojila još jedan gem. Estonka je ponovo servirala za prvi set, ali je Ana opet napravila brejk. Ivanovićeva je osvojila gem na svoj servis i smanjila na 5:4. U desetom gemu se vodila velika borba, a Ivanovićeva je propustila nekoliko prilika da dođe do izjednačenja. Kanepi je na kraju uspela da dobije prvi set, 6:4.

Foto: AP
Foto: AP

II setIvanovićeva je osvojila prvi gem na svoj servis u drugom setu. Naša teniserka je potom napravila brejk. Kanepi je smanjila na 2:1, a onda je Ana ponovo bila sigurna na svoj servis. Ivanovićeva je povela 4:1, a Estonka je smanjila na 4:2. Kanepi je napravila brejk i smanjila na 4:3, ali je Ivanovićeva uzvratila ribrejkom. Kanepi je ponovo napravila brejk, a onda je Ivanovićeva oduzela gem na servis protivnice i izjednačila na 1:1 u setovima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

III set

Obe teniserke su po osvojile gemove na svoje servise u trećem setu. Ivanovićeva je potom zaigrala angažovanije i povela 4:1. Kanepi je smanjila na 4:2, a onda je Ivanovićeva na svoj servis došla do 5:2 i gem od pobede. Kanepi je smanjila na 5:3, a onda je Ana Ivanović na svoj servis stigla do pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track