(VIDEO) ANA GAZI REDOM: Ivanovićeva u finalu turnira u Brizbejnu
Foto: Reuters

Srpska teniserka ređa pobede u 2015.

(VIDEO) ANA GAZI REDOM: Ivanovićeva u finalu turnira u Brizbejnu

Tenis -
Ivanovićeva je danas u polufinalu nadigrala Amerikanku Varvaru Lepčenko 2:0, po setovima 7:6 (2), 6:4

BRIZBEJN - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Brizbejnu.Ivanovićeva je danas u polufinalu nadigrala Amerikanku Varvaru Lepčenko 2:0, po setovima 7:6 (2), 6:4. Meč je trajao nešto manje od dva sata. Ovo je bio drugi međusobni duel dve teniserke i drugi trijumf Ivanovićeve. Naša teniserka igraće u finalu sa Ruskinjom Marijom Šarapovom. Ana bi od ponedeljka ponovo trebalo da bude peta teniserka sveta.

Dejan Petrović i Ana Ivanović, Foto: Reuters
Dejan Petrović i Ana Ivanović, Foto: Reuters

Lepčenko je napravila brejk na samom startu prvog seta, a onda je povela 2:0. Amerikanka je održavala prednost brejka do 5:4. Lepčenko je servirala za prvi set, ali je Ivanovićeva uspela da napravi brejk i da izjednači na 5:5. Usledio je novi brejk Amerikanke, koja je ponovo servirala za prvi set. Međutim, usledila je dobra igra naše teniserke koja je puzvratila ribrejkom. Ivanovićeva je briljirala u taj-brejku koja je dobila rezultatom 7:2.

Foto: AP
Foto: AP

Ana je briljirala u drugom setu i povela 5:1. Međutim, u tom trenutku se razigrala Lepčenko smanjila na 5:2, a onda je u narednih nekoliko gemova uspela da spasi nekoliko meč lopti. Amerikanka se približila Ani na 5:4. U desetom gemu drugog seta Lepčenko je imala priliku za brejk i izjednačenje, ali je Ana uspela da se izvuče i da dođe do pobede.

Foto: AP
Foto: AP

Pobednica turnira u Australiji osvojiće novčanu nagradu od 195.026 dolara i 470 poena za WTA listu, dok će poraženoj da pripadne 104.014 dolara i 305 bodova.WTA turnir u Brizbejn igra se za nagradni fond od milion dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=Dfg1_V0EsGw
http://www.youtube.com/watch?v=LIPXp7zYBZE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track