(VIDEO) VRATIO SE NA STAZE STARE SLAVE: Troicki posle više od 4 godine osvojio ATP turnir
Foto: Reuters

Viktor nastavio sa dobrom igrom

(VIDEO) VRATIO SE NA STAZE STARE SLAVE: Troicki posle više od 4 godine osvojio ATP turnir

Tenis -
Troicki je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, a ovo mu je bio drugi ATP turnir u karijeri posle osvajanja Kupa kremlja Moskvi u oktobru 2010. godine

SIDNEJ - Srpski teniser Viktor Troicki osvojio je ATP turnir u Sidneju pošto je u finalu pobedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina 2:0, po setovima 6:2, 6:3.Troicki je trenutno 92. teniser sveta, dok je Kukuškin 66. na ATP listi. Ovo je bio peti međusobni duel srpskog i kazahstanskog tenisera, a četvrti trijumf Viktora.Troicki je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, a ovo mu je bio drugi osvojeni ATP turnir u karijeri posle trijumfa na Kupu kremlja Moskvi u oktobru 2010. godine.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Srbin je za pobedu u Sidneju osvojio novčanu nagradu od 80.000 dolara i 250 poena za ATP listu, dok je Kukuškinu pripalo 42.100 dolara i 150 bodova. Turnir u Sidneju igrao se za nagradni fond od 494.310 dolara.Troicki će naredne nedelje igrati na Australijan openu, a njegov rival u prvom kolu biće Čeh Jirži Veseli.

Troicki je izjavio da mu je titula u Sidneju podstrek da i u nastavku sezone, na Australijen Openu, koji pocinje u ponedeljak, održi visok nivo igre.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Već u ponedeljak igram u Melburnu. Posle titule u Sidneju, za mene nema zaustavljanja", poručio je Troicki posle pobede u finalu.

Srpski teniser je čestitao Kazahstancu na velikoj borbi i ocenio da je "meč bio težak za obojicu" pošto su došli iz kvalifikacija.

Troicki je zahvalio prepunom stadionu u Sidneju, ne samo na engleskom, nego i na srpskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje velikog broja navijača.

"Vratiću se u Sidnej i sledeće godine, za ovaj uspeh najviše sam zahvalan treneru i Milošu Jelisavčiću. Oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže", rekao je Troicki.

http://www.youtube.com/watch?v=ttPDA3U7KUc
http://www.youtube.com/watch?v=e0k6PxMY9oY
http://www.youtube.com/watch?v=H5M-JpsfgZ0
http://www.youtube.com/watch?v=yL1jzYNxPhY
Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Foto: Reuters
Foto: Reuters

II set

6:2 - Viktor osvaja prvi set5:2 - Troicki na gem od prvog seta4:2 - Brejk srpskog tenisera3:2 - Troicki nastavlja sa dobrom igrom2:2 - Kukuškin osvaja i drugi gem u meču2:1 - Još jedan gem za srpskog tenisera1:1 - Kukuškin je odmah uzvratio1:0 - Troicki je osvojio prvi gem na svoj servis na mečuI set

TOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track