(VIDEO, FOTO) PRILIKA ZA REVANŠ VAVRINKI: Đoković savladao Raonića za polufinale AO
Foto: AP

Srpsko-crnogorski duel

(VIDEO, FOTO) PRILIKA ZA REVANŠ VAVRINKI: Đoković savladao Raonića za polufinale AO

Tenis -
Srbin će meču za finale igrati protiv prošlogodišnjeg pobednika Stanislasa Vavrinke
1 / 2 Foto: AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je savladao Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 3:0 (7:6(5), 6:4, 6:2). Meč je trajao tačno dva sata

Đoković će u polufinalu igrati protiv aktuelnog osvajača prvog grend slema u sezoni, Švajcarca Stanislasa Vavrinke. Biće to lepa prilika da se Srbin revanšira za poraz prošle godine u četvrtfinalu.

U drugom polufinalu igraju Endi Marej i Tomaš Berdih.

Prvi set je odlučen u taj-brejku posle 55 minuta igre. Novak je poveo sa 6:3, a potom iskoristio treću šansu za osvajanje seta.

Već na startu drugog seta Novak je napravio brejk i potom rutinski održao svoj servis za 2:0.

Nešto slično viđeno je i u trećem setu. Novak je brejknuo Miloša za 2:1, potom je napravio još jedan brejk za 4:1 i pitanje pobednika praktično je bilo rešeno.

Biće ovo treća godina u nizu da se Novak Đoković i Stanislas Vavrinka sastaju na Australijan openu. Oba duela bila su epska, a rezultat je 1:1.

Inače, Novak Đoković je do sada četiri puta osvajao Australijan open, a svaki put kada je prošao četvrtfinale osvajao je trofej. Nadamo se da će tako biti i peti put, čime bi Srbin postao prvi igrač u open eri sa pet titula u Melburnu.

TOK MEČA

3. SET - 6:2

Raonić je prvi servirao u trećem setu, a Đoković propustio prvu brejk loptu. Kanađanin je potom iskoristio treću gem priliku za vođstvo 1:0.

Đoković na najbolji način započinje svoje gemove u trećem setu - sa nulom dobija gem za 1:1.

Brejk!!! Đoković je stigao do tri vezane brejk lopte, iskoristio je drugu i poveo sa 2:1.

Đoković je potvrdio brejk bez izgubljenog poena i poveo sa 3:1.

Brejk!!! Drugi brejk Đokovića u trećem setu - 4:1.

Sa nulom Novak dobija servis gem i vodi sa 5:1.

Raonić je odložio kraj meča - 5:2.

KRAJ!!! Sigurna igra Novaka kada servira i pobeda od 3:0 u četvrtfinalu Australijan opena.

Novak Đoković, Melburn Foto: AP
Novak Đoković, Melburn Foto: AP

2. SET - 6:4

Brejk!!! Prvi brejk u meču, Đoković uzima servis Raoniću. Srbin je stigao do tri vezane brejk lopte, iskoristio drugu bekhend vinerom i poveo sa 1:0 u drugom setu.

Bez izgubljenog poena Đoković osvaja svoj prvi servis u drugom setu - 2:0.Raonić stiže do svog prvog gema u drugom setu, bez većih problema - 2:1.

Još jedan lagan gem za Novaka i vođstvo 3:1. Novak ima brejk prednosti i potrebno je samo da sačuva svoj servis.Raonić sa nulom dobija gem za 3:2.

Bez izgubljenog poena Đoković osvaja šesti gem i vodi sa 4:2.Raonić je osvojio svoj servis i smanjio na 4:3.

Novak odrađuje svoj servis - vodi sa 5:3.Raonić sa nulom osvaja servis i smanjuje na 5:4. Novak će servirati za drugi set.

Bez izgubljenog poena, lagano Novak osvaja gem i set - 6:4 i 2:0 za prvog tenisera sveta.

1. SET - 7:6(5)

Đoković je prvi servirao i bez izgubljenog poena poveo sa 1:0. Srpski teniser je asom započeo ovaj meč.

Raonić je izjednačio na 1:1 posle dugog gema u kojem je Đoković propustio jednu brejk šansu. Kanađanin crnogorskog porekla oslanja se na servis, što je u nekoliko navrata pokazao tokom gema u kome su neki servisi išli preko 220 km/h. Novak veoma lako dobija i drugi svoj servis za vođstvo 2:1. Srpski teniser je zabeležio drugi as u meču, ali i prvu duplu servis grešku.

Raonić sa nulom dobija gem za 2:2. Đoković mu se revanširao, još jedan lagan gem za 3:2.

Kanađanin servisom od 214 km/h osvaja gem bez izgubljenog poena za izjednačenje 3:3. Prvi gem na servis Đokovića gde je srpski teniser bio u opasnosti. Doduše, Raonić nije stigao do brejk prilike, ali je osvojio prva dva poena u gemu za 0:30, a potom izjednačio na 40:40. Ipak, sjajnim forhend dijagonalama Đoković je uspešno izgradio poslednja dva poena za novu prednost.

Đoković je propustio dve brejk šanse u osmom gemu. U obe situacije Raonić je sjajno odservirao, a dva puta u gemu servis je išao čak 229 km/h. 4:4 posle 33 minuta igre. Odličan gem za Đokovića, prepustio je Raoniću samo jedan poen, i poveo sa 5:4.

Raonić je osvojio dva poena posle 30:30, čime nije dopustio priliku Novaku da stigne do brejk prilike - 5:5.Lagan gem za Novaka, vodi sa 6:5, izborio je najmanje taj-brejk u prvom setu.

Posle 46 minuta igre Raonić je uvek prvi set u taj-brejk - 6:6.

Posle 55 minuta Đoković je osvojio prvi servis u taj-brejku rezultatom 7:5. Srpski teniser je pri rezultatu 4:3 napravio mini brejk, poveo potom sa 6:3. Srbin je iskoristio treću set priliku i poveo sa 1:0 u četvrtfinalu.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu protiv branioca titule Švajcarca Stanislasa Vavrinku, koji je u trei seta bio bolji od Japanca Keija Nišikorija. U drugom polufinalu sastaće se Britanac Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih.

Raonić je osmi teniser sveta, a u karijeri je četiri puta igrao protiv Đokovića. Novak je ostvario sve četiri pobede. Tri puta su igrali prošle, a jednom 2013. godine.

Đoković je četiri puta osvojio trofej u Melburnu. Raonić je u prvom kolu bio bolji od Ukrajinca Ilije Marčenka 7:6, 7:6, 6:3, a potom Amerikanca Donalda Janga 6:4, 7:6, 6:3, pa Nemca Benjamina Bekera 6:4, 6:3, 6:3, a onda posle velike borbe i Španca Felisijana Lopeza 6:4, 4:6, 6:3, 6:7, 6:3. Đoković je u prvom kolu pobedio Slovenca Aljaza Bedenea 6:3, 6:2, 6:4, a potom Rusa Andreja Kuznjecova 6:0, 6:1, 6:4, pa Španca Fernanda Verdaska 7:6, 6;3, 6:4, a onda i Luksemburžanina Žila Milera 6:4, 7:5, 7:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track