Česi poveli sa 2:1 protiv Srbije

Dejvis kup

Česi poveli sa 2:1 protiv Srbije

Tenis -
Tomaš Berdih i Radek Štepanek savladali su Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca u tri seta, 6:4, 6:2, 7:6

PRAG - Teniska reprezentacija Češke povela je sa 2:1 protiv Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa pošto su Tomaš Berdih i Radek Štepanek danas u dublu savladali Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca u tri seta, 6:4, 6:2, 7:6. Posle jučerašnjih duela u singlu rezultat je bio 1:1.

Prednost Česima doneo je Berdih, koji je pobedio Viktora Troickog sa 3:0 u setovima, ali je potom Janko Tipsarević, u meču koji je trajao više od pet sati, savladao Štepaneka sa 3:2 i izjednačio na 1:1. Žrebom je odlučeno da se sutra u 13.00 sastanu Tipsarević i Berdih, a potom Troicki i Štepanek, međutim selektori imaju pravo na promene, a u polufinale će se plasirati reprezentacija koja prva stigne do tri pobede.

Srpski teniser Ilija Bozoljac rekao je da je češki dubl u meču četvrtfinala Dejvis kupa došao do pobede jer se bolje snalazio u odlučujućim poenima.

"Česi su danas bili čvršći i snalažljiviji na terenu. Jednostavno, čini mi se da su igrali bolje od nas u ključnim trenucima, kada se rešavalo pitanje pobednika", rekao je Bozoljac novinarima u Pragu.

Zimonjiću je glavni utisak bio ne poraz, već ponašanje Štepaneka nakon jučerašnjeg meča u singlu i poraza od Janka Tipsarevića.

"Već dugo profesionalno igram tenis. Mnogo puta sam odmerio snage sa Štepanekom i od njega stvarno svašta možete da očekujete. Definitivno, on je najmanje simpatična osoba među profesionalcima, pogotovo kada je na terenu. Bio sam šokiran juče", kazao je Zimonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track