NAJAVA DOMINACIJE: Novaku nema nikog ravnog kad osvoji Australijen open!
Foto: Reuters

Po Melburnu se sezona poznaje

NAJAVA DOMINACIJE: Novaku nema nikog ravnog kad osvoji Australijen open!

Tenis -
Kad god je dizao pehar u Melburnu, Novak je u toj godini dominirao. Sudeći po rezultatima, Đoković još dugo može da bude najbolji teniser

Prvi reket sveta Novak Ðoković osvajanjem Australijen opena pokazao je da u 2015. godini neće imati ozbiljnog konkurenta i da su trenutno svi daleko iza njega. Prethodnih pet puta kad je dizao pehar u Melburnu, uvek je posle toga imao uspešne sezone, a najbolja je bila 2011, kad je čak 10 turnira.Ipak, u senci uzimanja trofeja na Australijen openu bile su spekulacije da je došlo do sukoba između srpskog tenisera i Endi Marija zbog izjave Britanca da sumnja u Noletovu povredu.- Ako se ukaže prilika i ako je on spreman da razgovara, razgovaraćemo, nema problema. Nemam šta da krijem. Nisam tip momka koji se pretvara, koji pokušava da nekome uradi nešto iza leđa ili govori loše o nekome, pogotovo ako je reč o osobi koju znam tako dugo. Poštujem ga - poručio je Ðoković.

Srpski teniser je ipak istakao da i ostale najveće protivnike smatra prijateljima i da su oni rivali samo na terenu.- Na Endija, Rafu i Rodžera gledam kao na prijatelje jer ih viđam zaista mnogo, više od svojih roditelja, nekad više i od supruge. Rivali jesmo i naravno da ne možemo zajedno da večeramo i da govorimo o intimnim stvarima jer ćemo sutra biti na terenu i boriti se za najveće trofeje - zaključio je Ðoković.

PrijateljskiJEDVA ČEKAM DA MARI DOBIJE DETENovak Ðoković je rekao da jedva čeka da njegov protivnik na terenu Endi Mari dobije dete.- Rivali smo poslednjih nekoliko godina, on ima svoj tim, ja svoj, tako da ne provodimo vreme zajedno onoliko koliko bismo možda želeli, na terenu i van njega. Ali kad se on oženi i možda dobije dete, viđaćemo se češće, onda ćemo imati teme za razgovor. Nadam se da će stvari biti drugačije u budućnosti - poručio je Nole.

NAJVIŠE OSVOJENIH GREND SLEMOVA OD 2011. Novak Ðoković7Rafael Nadal5Endi Mari2svi ostali3

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track