Džiber Štepanek

Skandal-majstor

Džiber Štepanek

Tenis -
Radek Štepanek nije se nesportski poneo samo prema Tipsareviću već i prema Fernandu Verdasku
Nije mu prvi put.
Sramni postupak češkog tenisera Radeka Štepaneka, koji je Janku Tipsareviću posle poraza u drugom meču Dejvis kupa pokazao srednji prst, naišao je na najveću osudu sportske javnosti.
Radek Štepanek je tokom karijere umeo da provocira svoje protivnike. Vaspitanje i kultura nisu mu bili jača strana, što je na svojoj koži, osim Janka Tipsarevića, osetio i Fernando Verdasko 2009. godine u Melburnu, kada je Čeh, posle ubedljivog poraza, odbio da se pozdravi sa Špancem.
Koliko srpska teniska reprezentacija uvažava sve protivnike u Dejvis kupu, pokazuje činjenica da svakom rivalu poklanja replike ikone Beli anđeo iz manastira Mileševa.
- Ne kažem za sebe da sam svetac ili da se uvek ponašam kao nekad Stefan Edberg, ali trudim se da budem fer na terenu. Kad se on okliznuo, preskočio sam mrežu i došao da vidim da li je dobro. Razumem da neko može da bude ljut kad izgubi ovakav meč, ali ne razumem takvo ponašanje, pokazivanje srednjeg prsta i psovanje u stilu „smrdljiva pi...“ - izjavio je Tipsarević i dodao:
- Prava je šteta za veliku češku tenisku naciju da je predstavlja takav čovek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track