Štepanek rekao Janku: Nema potrebe da varaš

Skandal

Štepanek rekao Janku: Nema potrebe da varaš

Tenis -
Jako mi je žao zbog te afere. Nije bilo nikakve namere da se vređa. Bilo je puno emocija, ali kada se stišaju, sigurno ću potražiti Janka da to razjasnimo, kaže češki teniser u pokušaju da se izvadi

PRAG - Češki teniser Radek Štepanek pokušaće da razjasni kada se malo smire emocije skandal oko navodno vulgarnog rukovanja i uvrede Janka Tipsarevića posle meča u četvrtfinalu Dejvis kupa u Pragu u petak, javljaju češki mediji.

"Jako mi je žao zbog te afere. Nije bilo nikakve namere da se vređa. Bilo je puno emocija, ali kada se stišaju, sigurno ću potražiti Janka da to razjasnimo i svedemo stvari na pravu meru", kazao je Štepanek, pošto je danas pobedom nad teniserima Srbije češki tim obezbedio prolaz u polufinalne Dejvis kupa i revanširao se tako za poraz od pre dve godine u Beogradu.

Štepanek je ponovo demantovao da je Tipsareviću na kraju meča u petak, umesto da se normalno rukuje, pružio ruku sa dignutim srednjim prstom u vulgarnom međunarodno razumljivom gestu i da je Tipsarevića još i verbalno prostački uvredio.

"Rekao sam mu samo da nije bilo potrebe da vara. Te reči na engleskom zvuče: You dont need to cheat. Ako je on to povezao sa čime je povezao to je loše. Sa tim se više ne može ništa", rekao je Štepanek. Češki teniser kazao je takođe da vulgarni gest sa ispruženim srednjim prstom izgleda sasvim drugačije nego kako je on u petak pružio ruku, sa srednjim prstom savijenim ka dlanu Tipsarevića.

Češki teniser Tomaš Berdih koji je danas, trećeg dana u meču sa Tipsarevićem obezbedio Češkoj prolaz u polufinale kazao je da je pre svega zadovoljan što je tim uspeo da se revanšira za poraz u Beogradu pre dve godine."Pokazao sam više iskustva i psihičke spremnosti. On kada su tenzije ne uspeva da izađe na kraj u završnici", rekao je o Tipsareviću Berdih. Pohvalio je takođe što je za mečeve odabrana šljaka, na koju su se žalili teniseri gostujućeg tima a koju je Tipsarević nazvao narandžastim blatom.

"Pričalo se mnogo da li je to za nas baš takva prednost. Drago mi je što smo pokazali da se u to razumemo. Bio je to dobar izbor", kazao je Berdih. Češki teniseri pohvalili su takođe i publiku u praškoj areni O2 koja je vatreno navijala i podržala češke tenisere, uprkos razočaranju što je većina kupila ulaznice radujući se da će imati priliku da vidi svetskog tenisera broj jedan, Novaka Đokovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track