(VIDEO) TROICKI KAO FENIKS: Od 0:2 do 3:2, Srbija posle prvog dana vodi 2:0 protiv Hrvatske
Foto: Tanjug

Viktor se posle duže vremena vratio u nacionalni tim

(VIDEO) TROICKI KAO FENIKS: Od 0:2 do 3:2, Srbija posle prvog dana vodi 2:0 protiv Hrvatske

Tenis -
U subotu se od 14 časova sastaju dublovi

Posle prvog dana Dejvis kup meča u Kraljevu, Srbija protiv Hrvatske vodi sa 2:0, pošto su Novak Đoković sa 3:0 i Viktor Troicki sa 3:2 savladali Mata Delića i Bornu Ćorića. I dok je Novak prema očekivanju lako savladao prvog rivala, Viktor je imao dosta muke. U prva dva seta, lako je gubio 4:6, 1:6, da bi se polovinom trećeg probudio i zaigrao onako kako smo navikli.

Poen po poen, set po set, Viktor je došao do pobede, koja može da bude i ključna u konačnom zbiru pošto je našem timu za plasman u narednu rundu potrebno da u pretstojeća tri meča, a prvi je u subotu od 14 kada se sastaju dublovi pobedi samo jednom.

Viktorje posle meča rekao:

"Publika mi je dala snagu u važnim trenucima. U trećem setu sam osetio da se lomi meč, jer sam osetio da Borna pada i da moje iskustvo može da prevagne. Bilo je jako teško, ali uspeo sam da nađem rešenja, krenuo na mrežu i kažnjavao njegove greške. To je promena od početka meča kada je on diktirao igru dugim razmenama. Sada mogu da igram i u dublu spreman sam da budem na terenu sa Nenadom Zimonjićem", rekao je Troicki posle pobede. TOK MEČAI setVelika borba viđena je već u prvom gemu prvog seta. Troicki je uspeo da nadigra Ćorića i da osvoji prvi gem na meču. Troicki je na svoj servis potvrdio brejk, a onda je Ćorić smanjio na 2:1. Velika borba viđena je i u četvrtom gemu, a Hrvat je uspeo da vrati brejk i da izjednači na 2:2. Hrvat je potom poveo 3:2, a potom se igralo gem za gem do 4:4. Borna je na svoj servis poveo 5:4, a onda je napravio brejk za vođstvo 1:0 u setovima.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

II setĆorić je poveo 1:0 na startu drugog seta, a onda je napravio brejk za 2:0. Hrvatski teniser je nastavio sa dobrom igrom i osvojio peti gem zaredom za 3:0. Troicki je smanjio na 3:1, a onda je Hrvat osvojio još dva gema. Međutim, Troicki je nastavio sa greškama, a Ćorić je lako dobio drugi set 6:1.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

III setĆorić je nastavio sa dobrom igrom i u trećem setu. Hrvat je odmah napravio brejk. Troicki je u drugom gemu imao priliku da uzvrati ribrejkom, ali je Ćorić uspeo da se izvuče i da povede 2:0. Srbin je smanjio na 2:1. Viktor je počeo da igra, izjednačio je na 2:2 i zadržao šansu da se vrati u meč.

Viktor je došao do igre, sada potpuno kontroliše dešavanja na terenu i ima brejk prednosti 4:2. Srpski teniser dobio je pet gemova zaredom, ali je Hrvat uspeo da prekine tu seriju i natera Viktora da servira za ulazak u četvrti set. Viktor je rutinski završio posao.

http://www.youtube.com/watch?v=aTAWqmuz7Qk

IV set

Srpski teniser je u trećem gemu dva puta imao šansu da napravi brejk, ali nije imao dovoljno strpljenja pa za sada svako od igrača dobija servis gemove. Od trećeg do petog gema na terenu je bio samo jedan teniser, Viktor Troicki, koji je napravio brejk i poveo sa 3:2.

Troicki je potom potvrdio brejk i nastavio da vrši pritisak na rivala. To je dalo rezultat i dovelo do novog brejka. Troicki je imao priliku da osvajanjem servis gema meč odvede u peti set i iskoristio je.

http://www.youtube.com/watch?v=LGyhNuzEJS8

V set

Troicki je u prvom gemu odlučujućeg seta napravio brejk, potom ga potvrdio, pa i drugi put u odlučujućem setu oduzeo servis Ćoriću. To kao da je razbilo mladog Hrvata, pa je Viktor rutinski došao do vredne pobede, kojom je približio Srbiju plasmanu u narednu rundu Dejvis kupa.

http://www.youtube.com/watch?v=i1FPhK2R3r8
Srbija je povela 1:0, pošto je Novak Đoković ranije danas pobedio Matu Delića 6:3, 6:2, 6:4.

(Video RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja