EMIR KUSTURICA ZA KURIR: Maradona nek izvini, ali navijaću za Srbiju!
Foto: Reuters

Slavni režiser s Ðokovićem u Argentini

EMIR KUSTURICA ZA KURIR: Maradona nek izvini, ali navijaću za Srbiju!

Tenis -
Između srpskog reditelja, slavnog argentinskog fudbalera i najboljeg tenisera sveta vlada veliko prijateljstvo, pa će mečevi Dejvis kupa u julu posebno biti zanimljivi za njih

Srpski teniseri od 17. do 19. jula igraju s Argentinom u četvrtfinalu Dejvis kupa. Ovi mečevi sigurno će privući veliku pažnju jer je poznato da je njihov najbolji fudbaler svih vremena Dijego Armando Maradona veliki fan Novaka Ðokovića. Tim povodom za Kurir je govorio poznati srpski i svetski reditelj Emir Kusturica, zajednički prijatelj Novaka Ðokovića i Dijega Maradone.Nismo još pričali- S Maradonom još nisam pričao na ovu temu, ali budite sigurni da ću ga zvati narednih dana. Baš sam se nedavno vratio iz Argentine i teško će mi biti da odlučim za koga da navijam. Obe zemlje volim, ali srce mi ipak kaže da ću bodriti moju Srbiju - kazao je Kusturica za Kurir.Poznato je da su Novak Ðoković i Dijego Maradona veliki prijatelji odranije i da su njih dvojica nekoliko puta bili u prilici da se druže. Legendarni argentinski fudbaler navija za našeg tenisera na svim turnirima, a čak su odigrali i jedan egzibicioni meč u Abu Dabiju prošle godine.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Novaku je takođe bila velika čast što je imao priliku da upozna bivšeg fudbalskog asa, napominjući da mu se divi za sve što je uradio kao igrač.- Bilo je veliko zadovoljstvo družiti se s takvim asom, velikim Dijegom. On je prava sportska legenda, a pokazao je da nije umešan samo s fudbalskom loptom, već i s reketom. Veličina loptice mu nije bitna. Majstor je majstor - govorio je tada Ðoković.Inače, naš teniski tim i Argentina prvi međusobni meč odigrali su 1964. i pobedila je Jugoslavija. Drugi meč Srbija i Argentina odigrali su u beogradskoj Areni 2011, a slavili su gosti. Povratak Del PotraArgentinci su do trećeg okršaja sa Srbijom došli pobedivši Brazil, za koji su igrali Leonardo Majer, Dijego Švarcman, Karlos Berlok i Federiko Dalbonis. Njihov tim bi u julu mogao biti jači za Huana Martin del Potra i Huana Monaka.

DrvengradKUSTA NAZVAO ULICU PO NOVAKUEmir Kusturica je u svom Drvengradu jednu ulicu nazvao po prvom reketu sveta Novaku Ðokoviću. Nole je nedavno posetio Kusturicu na Mokroj gori i tada su njih dvojica razgovarali o svemu, pa i o razvoju tenisa u tom delu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track