ARGENTINCI PRED SUSPENZIJOM: Srbija bez borbe ide u polufinale Dejvis kupa?
Foto: AP

Brazilci se žalili na uvrede na rasnoj osnovi

ARGENTINCI PRED SUSPENZIJOM: Srbija bez borbe ide u polufinale Dejvis kupa?

Tenis -
Svetski mediji navode da se očekuje reakcija ITF-a, koja je najavila da će pre konačne odluke morati da utvrdi da li je bilo uvreda na rasnoj osnovi

LONDON - Međunarodna teniska federacija (IFT) najavila je da je pokrenula istragu povodom optužbi da su brazilski igrači vređani na rasnoj osnovi na meču protiv Argentine u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.Svetski mediji već danima prenose priču iz Buenos Ajresa i velike pobede "gaučosa" od 3:2 protiv Brazilaca. Brazilski igrači Žoao Souza i Tomas Beluči naveli su da su vređani na rasnoj osnovi.Souza je poražen od Leonarda Majera u pet setova posle skoro sedam sati igre, a domaći teniseri su posle tog trijumfa stigli do 2:2. On je izjavio da je sa tribina čuo majmunske krike."Želeo sam da idem do sudija, ali bih verovatno situaciju učinio još gorom. Znamo da je teško igrati u gostima, ali ovo je previše, da vas vređaju na rasnoj osnovi", rekao je Souza.Federiko Delbonis je potom doneo pobedu Argentini, pošto je savladao Belučija s 3:1. "To je bio jedan od mojih najtežih mečeva u karijeri. Bilo je mnogo buke, a navijači su me psovali svaki put kada sam krenuo da uzmem peškir. Znali smo da će da bude ovako. Znali smo da domaći navijači neće gospodski da se ponašaju", rekao je Beluči.

Svetski mediji navode da se očekuje reakcija ITF-a, koja je najavila da će pre konačne odluke morati da utvrdi da li je bilo uvreda na rasnoj osnovi. U svakom slučaju Argentince očekuje kazne ako se utvrdi da je bilo rasističkih uvreda. Kazna bi mogla da se kreće od novčane, pa do višesemečne suspenzije iz Dejvis kupa.Argentina bi od 17. do 19. jula trebalo u četvrtfinalu Dejvis kupa na svom terenu da dočeka Srbiju. U slučaju eventualne suspenzije Srbija bi automatski igrala u polufinalu. Međutim, ovo su sve spekulacije, a konačnu reč daće čelnici ITF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track