ŠTA URADI JANKO: Tipsarević izgubio dobijen meč posle drame u Minhenu
Foto: AP

Opet maraton

ŠTA URADI JANKO: Tipsarević izgubio dobijen meč posle drame u Minhenu

Tenis -
Srpski teniser izgubio u drugom kolu od Viktora Estrelje Burgosa, koji je prethodno eliminisao i Troickog

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Minhenu pošto je u drugom kolu izgubio od Viktora Estrelje Burgosa iz Dominikanske Republike - 4:6, 7:6, 5:7.

Estrelja Burgos je u prvom kolu eliminisao još jednog Srbina, Viktora Troickog.

Janko, koji je u prvom kolu savladao Australijanca Bernarda Tomića uprkos izgubljenom prvom setu, imao je dobijen meč protiv rivala iz Dominikanske Republike. Pri vođstvu od 5:4 u trećem setu, servirao je za pobedu i izgledalo je da će prvi put u 2015. godini, odnosno posle 17-mesečne pauze "vezati" dva trijumfa. Delovalo je da će i u drugom kolu ostvariti pobedu po istom scenariju kao u prvom, posle preokreta. Međutim, 51. igrač sveta je tada napravio brejk, izjednačio na 5:5, a onda dobio i naredna dva gema, pa će se za ulazak u polufinale boriti sa trećim nosiocem, Špancem Robertom Bautistom Agutom.

Srpski teniser, trenutno 635. na ATP listi, nije dobro počeo meč, rivalu je dozvolio da mu dva puta oduzme servis, pa iako je i sam napravio jedan brejk, Estrelja Burgos je dobio taj deo igre. U drugom setu nije bilo brejkova iako je Estrelja Burgos imao tri prilike da ga napravi. Međutim, Janko se izvukao iz svih tih neprijatnih situacija, a onda je u taj-brejku deklasirao protivnika - 7:1. Treći set je završen posle već opisane drame.

Tipsareviću je ovo bio šesti meč u 2015. godini, a ostvario je tri pobede. Na sva tri turnira na kojima je učestvovao dobijao je prvog rivala, ali odmah zatim gubio.

Gotovo istovremeno Viktor Troicki je zajedno sa Ukrajincem Sergejom Stahovskim izgubio u prvom kolu dubla od austrijsko-brazilske kombinacije Aleksander Peja - Bruno Soareš - 7:5, 5:7, 4:10.

Turnir u Minhenu igra se na šljaci, spada u kategoriju ATP 250, a nagradni fond mu je 494.310 evra. Prvi nosilac je Britanac Endi Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track