BORIS BEKER: Rafael Nadal je glavni favorit na Rolan Garosu, ne Novak Đoković
Foto: Reuters

Prebacio pritisak u polje Španca

BORIS BEKER: Rafael Nadal je glavni favorit na Rolan Garosu, ne Novak Đoković

Tenis -
I dok kladionice daju prednost srpskom tenisu, a Rodžer Federer glasa za Španca, Boris Beker, član stručnog štaba Novaka Đokovića pritisak prebacuje u teren Nadala

Uoči početka drugog gren slema sezone na terenima Rolan Garosa u Parizu glavna tema u svetu tenisa je dilema ko je glavni favorit za ostvajanje titule - Novak Đoković koji je od početka sezone dominantan, ili Rafael Nadal koji je devet puta u poslednjih deset godina osvojio trofej.

I dok kladionice daju prednost srpskom tenisu, a Rodžer Federer glasa za Španca, Boris Beker, član stručnog štaba Novaka Đokovića pritisak prebacuje u teren Nadala. Legendarni teniser smatra da je Rafa favorit.

"Istina je da je Novak u sjajnoj formi. Osvojio je praktično sve turnire na kojima je učestvovao. Sa druge strane, Rafael Nadal nije delovao najbolje na turnirima do sada. Nije igrao na nivou na kome smo očekivali. Ali, Nadal je izgubio samo jednom u deset godina u Parizu i osvojio je devet titula. Pobedio je Novaka u finalu prošle godine. Zato mislim da je Nadal i dalje favorit za osvajanje titule na Rolan Garosu, čak i ove godine", rekao je Beker.

Novak Đoković je ove godine osvojio Australijan open, kao i triling Mastersa Monte Karlo, Indijan Vels i Majami.

Rafael Nadal je od 2005. godine, sa izuzetkom 2009., svake godine osvajao turnir u Parizu.

Drugi gren slem sezone koji se igra u Parizu počinje 19. maja i traje do 7. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track