Bojana Jovanovski izgubila u četvrtfinalu

Bojana Jovanovski izgubila u četvrtfinalu

Tenis -
U prvom setu viđena je revija brejkova, sve do 4:4, kada je hrvatska teniserka zaigrala bolje i stigla do prednosti - 6:4

KOPENHAGEN - Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasirala u polufinale WTA turnira u Kopengahenu, pošto je u petak veče izgubila od Petre Martić iz Hrvatske sa 6:4, 4:6, 6:3.

Jovanovski je odmah na startu meča oduzela servis protivnici, povela sa 2:0, ali je Martićeva uzvartila istom merom i izjednačila na 2:2.

U prvom setu viđena je revija brejkova, sve do 4:4, kada je hrvatska teniserka zaigrala bolje i stigla do prednosti - 6:4.

U nastavku meča Bojana je posle velike borbe u sedmom gemu, koji je trajao više od 10 minuta, stekla visoku prednost (5:2), ali je uprkos tome uz dosta muke stigla do izjednačenja.

Hrvatica je bolje počela odlučujući set, dva puta oduzela servis srpskoj teniserki, koja je na trenutak uspela da se vrati, ali nije imala snage za preokret.

Martić će u subotu u polufinalu igrati protiv Karoline Voznijacki iz Danske, koja je bila bolja od Aliz Korne iz Francuske sa 6:0, 6:3.

Ranije danas plasman u polufinale izborila je Jelena Janković, koja je pobedila Kaju Kanepi iz Estonije sa 4:6, 6:1, 6:3.

Janković će u subotu u polufinalu igrati protiv Nemice Angelike Kerber, koja je u četvrtfinalu bila bolja od sunarodnice Mone Bartel sa 6:2, 0:6, 7:5.

Turnir u Kopenhagenu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track