TENISERI U HAOSU: Zbog požara na aerodromu spavali su u restoranu, a mnogi neće stići do Novaka
Foto: AP

Muke sa letovima

TENISERI U HAOSU: Zbog požara na aerodromu spavali su u restoranu, a mnogi neće stići do Novaka

Tenis -
Mnogo igrača će zbog toga propustiti priliku da se nadmeće u Rimu

Požar na rimskom aerodromu Fimuićino doveo je do više desetina otkazanih letova, a još više njih je odloženo, što je napravilo probleme mnogim teniserima, koji su posle ispadanja sa mastersa u Madridu, hteli da stignu u prestonicu Italije

Posmatrano iz ugla 19-godišnjeg Australijanca Tanasija Kokinakisa, 103. sa ATP liste našao se u pomalo nestvarnoj situaciji. Nakon što je u Madridu pobedio Janka Tipsarevića u kvalifikacijama, a onda izgubio u prvo kolu od Sema Kverija, krenuo je na zakazani let u Rim.

"Kada smo stigli na aerodroom, rekli su nam da se vratimo za deset sati. I, došli smo u 19.30, ali nam je tada rečeno da je let definitivno otkazan. Pritom su nam rekli da ne postoje nikakve garanacije da ćemo u dva ili tri dana moći da letimo za Rim. Odlučili smo se zato da odemo na jedan turnir u Francusku, pa smo (jer je let bio u zoru) proveli noć u Mekdonaldsovom restoranu na aerodromu", kaže Kokinakis, dodajući

"U životu sam gubio stvari poput novčanika, ali nikada mi se nije desilo nešto ovako. Pošto nisam mogao da stignem na kvalifikacije u Rimu, krenuo sam za Bordo, pa ću tamo isto da počnem - od kvalifikacija".

On nije jedini koji je morao da odustane od preliminarnih borbi za rimski Masters, na kome će Novak Đoković braniti titulu osvojenu 2014. pobedom nad Nadalom od 4:6, 6:3, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track