ĐOKOVIĆ O DUELU SA NADALOM: To je najveći izazov na šljaci koji imam
Foto: Fonet

Svestan šta da čeka

ĐOKOVIĆ O DUELU SA NADALOM: To je najveći izazov na šljaci koji imam

Tenis -
Najbolji teniser sveta se nada da će u sredu odigrati dobar meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u tri seta 6:1, 6:2, 6:3, Francuza Rišara Gaskea i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, gde ga čeka devetostruki osvajač turnira u Parizu Španac Rafael Nadal, koji je savladao Amerikanca Džejmsa Soka sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

Taj meč na programu je u sredu.

"Biće to sjajan meč, nije normalno da igram protiv Rafe već u četvrtfinalu, ali takav je bio žreb. Prihvatam taj izazov, igram vrlo dobro na šljaci i nadam se da ću odigrati dobar meč", poručio je Novak.

Đoković je u osmini finala bez mnogo problema u tri seta bio bolji od Rišara Gaskea.

"Prva tri gema su bila izuzetno fizički teška, pogotovo je teško igrati protiv Francuza u Parizu. Ipak, uspeo sam da zadržim nivo igre, igram svoj najbolji tenis i to dokazujem ove godine. Dobio sam mnogo mečeva i to mi daje samopouzdanje, pogotovo pred duel sa Nadalom", naglasio je prvi teniser sveta.

Đoković i Nadal do sada su igrali 43 puta i španski teniser vodi sa 23:20 u pobedama. Poslednji put sastali su u polufinalu mastersa u Monte Karlu, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:3.

Podsećamo da je Novak najbliži tituli na Otvorenom prvenstvu Francuske bio je 2012. i 2014. godine, a oba puta poražen je od devetostrukog šampiona iz Pariza.

This. Is. Happening. #Nadal vs. #Djokovic #RG15 pic.twitter.com/su3BWJitKc

— Roland Garros (@rolandgarros) June 1, 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track