ĐOKOVIĆ PROTIV NADALA: Nole, sad ga lomi, na rođendan
Foto: Reuters, Fone

Četvrtfinale Rolan Garosa

ĐOKOVIĆ PROTIV NADALA: Nole, sad ga lomi, na rođendan

Tenis -
Najbolji teniser sveta danas (15.30) ima priliku da ostvari prvu pobedu na Rolan Garosu protiv devetostrukog šampiona, koji danas puni 29 godina

Novak Đoković danas ne igra za titulu, ali duel s Rafaelom Nadalom sigurno će mu biti meč karijere! Sudar najboljeg tenisera sveta i apsolutnog vladara Rolan Garosa u današnjem četvrtfinalu (15.30) verovatno će biti jedan od najvećih mečeva u istoriji ovog sporta.Nole u duel na papiru ulazi kao favorit, a u prilog tome govore i prognoze svetskih kladionica.Nadal autsajderU proseku, one su 1.35, što je prosto neverovatno kad se uzme u obzir da igra protiv devetostrukog šampiona. Ovakve kvote na Novaka, primera radi, kladionice daju kad igra protiv nekog između petog i desetog mesta na ATP listi.Da bukmejkeri preteruju, svedoči i dosadašnje rivalstvo dvojice kraljeva svetskog tenisa. U prethodna 43 duela Španac je slavio triput više (23-20).

TradicijaMeđutim, kad su se sastajali na šljaci, Nadal je odneo čak 14 pobeda, naspram Novakovih pet, a još impresivniji je Nadalov učinak na Rolan Garosu, gde je dobio svih šest okršaja s Ðokovićem.Ipak, poslednji duel odigran ove godine u finalu Monte Karla ubedljivo je pripao Novaku (6:3, 6:3), a kad se uzme u obzir da Rafa zbog slabe forme zauzima tek sedmo mesto na ATP listi, čini se da je došao trenutak da Ðoković napravi najveći korak u pohodu ka jedinoj grend slem tituli koja mu nedostaje.- Ne želim da trošim previše energije pre nego što izađem na teren jer znam da mi je potreban svaki mogući izvor snage i energije. Znam ko me čeka, igrao sam protiv njega toliko puta, on je igrač protiv koga sam igrao najviše u životu - rekao je Novak Ðoković.

SamouverenZNAM ŠTA MI TREBA ZA POBEDUGovoreći o prethodnim mečevima na pariskoj šljaci, Nole kaže da je izvukao dosta pouka.- Igrali smo šest puta ovde i znam šta mi je potrebno da bih došao u priliku da pobedim. To, naravno, ne znači da ću pobediti, pošto na budućnost ne možete nikako da utičete. Želim da dovedem sebe u idealno mentalno stanje, izađem na teren i dam sve od sebe.

Šok... Prošli s lakšim povredama
Šok... Prošli s lakšim povredama

Prekinut mečKONSTRUKCIJA PALA NA PUBLIKUČetvrtfinalni meč Rolan Garosa između Japanca Keija Nišikorija i Francuza Žo-Vilfreda Conge nakratko je prekinut jer je limena konstrukcija pala na publiku. Tokom drugog seta vetar je toliko jako duvao da je odvalio limeni deo s vrha velikog ekrana.Konstrukcija je pala na gledaoce i nekoliko njih, srećom, samo lakše povredila. Prekid nije dugo trajao. Povređenima je ukazana pomoć, a Nišikori i Conga su nastavili duel na stadionu „Filip Šatrije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track