NOVAK U SVOM STILU: Samo da ne padnem u nesvest od zadovoljstva
Foto: Reuters

Slavlje odložio za nedelju

NOVAK U SVOM STILU: Samo da ne padnem u nesvest od zadovoljstva

Tenis -
Srpski teniser poželeo mestimično oblačno vreme sa povremenim padavinama u nastavku Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je Rafael Nadal i dalje veliki šampion, iako ga je eliminisao u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

"Nadal je ove sezone odigrao malo lošije od onoga što se očekuje od njega. Ali, on je još veliki šampion i uvek mi je zadovoljstvo da igram protiv njega. Odigrao sam neverovatno i želim da nastavim ovako", rekao je Đoković na terenu odman posle meča u Parizu.

Đoković se pobedom nad Nadalom sa 3:0 u setovima plasirao u polufinale Rolan Garosa. Prvi teniser sveta se našalio da će taktiku sa tog meča zadržati za sebe.

"Bio sam agresivan, koncentrisao se na svaki poen. To nije lako sprovesti na ovom terenu koji nije uvek u najboljem stanju", dodao je prvi reket sveta, koji će se u petak za finale boriti sa Endijem Marejom, koji je savladao Davida Ferera - 7:6, 6:2, 5:7, 6:1.

Đoković se prisetio mnogih teških poraza od Nadala na Rolan Garosu.

"Mnogo, mnogo godina sam pokušavao da pobedim, sada sam konačno uspeo. Igrao sam fantastično. Možda Rafa nije bio baš na svom nivou, napravio je veliki broj neiznuđenih grešaka, ali izvršio sam jak pritisak na njega".

Upitan kako se pripremao za meč, Novak je odgovorio:

"Kada sam saznao da nas je žreb spojio u četvrtfinalu, razmišljao sam unapred, o tom meču, iako sam pokušavao da ostanem koncentrisan na svaki sledeći. Analizirao sam sve njegove igre tokom turnira. Tako sam se pripremio. Toliko smo puta igrali jedan protiv drugog, izuzetno dobro se znamo posle 44 meča. To je rivalstvo iznad svih ostalih. Do u detalje znamo jedan drugom igru. Lakše je da se priča sada kada sam pobedio".

Zna Novak da nema vremena da uživa u trijumfu.

"Svestan sam da ću već sutra morati na ovo da zaboravim. Borim se da ne padnem u nesvest od zadovoljstva jer je četvrtfinale. Odigrao sam savršen meč, ali ima još dva meča i onda ćemo u nedelju da slavimo. Mada, nije mala stvar pobediti Nadala na Rolan Garosu. Izuzetno sam zadovoljan i srećan što sam ovo postigao. On je najdominantniji igrač u istoriji tenisa na ovom turniru i to dovoljno govori o njegovom kvalitetu".

Đoković je istakao da, osim na samom meču, danas nije imao mnogo kontakta sa Nadalom.

"Kada igrate jedan protiv drugog na ovako bitnom meču i turniru, ne nailazite jedan na drugog mnogo, iako ste u istoj svlačionici".

Meteorolozi su najavili velike vrućine u Parizu narednih dana, a srpski teniser je kazao da to neće mnogo uticati na njega.

"Nismo imali velike vrućine do sada, ali sam spreman za to. Svima su isti uslovi, prihvatiću ih kakvi god da su. Idealno je kao što je danas bilo, mestimično oblačno, sa povremenim padavinama", rekao je uz osmeh Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track