(VIDEO) NE POMAŽE NI ŠVAJNI: Ana bez finala Rolan Garosa
Foto: Fonet

Od sjaja do očaja

(VIDEO) NE POMAŽE NI ŠVAJNI: Ana bez finala Rolan Garosa

Tenis -
Srpska teniserka nije uspela da ponovi uspeh iz 2008. godine i plasira se u finale Otvorenog prvenstva Francuske
1 / 5 Foto: Reuters

PARIZ - Najbolja srpska teniserka, Ana Ivanović, poražena je u polufinalu Rolan Garosa od Čehinje Lucije Šafaržove rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

Ivanovićeva nije uspela da se plasira u finale i ponovi veliki uspeh iz 2008. godine kada je osvojila ovaj Gren slem. Ni podrška Bastijana Švajnštajgera, koji je bio Anina talija na ovom turniru, nije pomogla srpskoj teniserci da dođe do velikog finala.

Ana je odlično otvorila meč, brzo došla do brejka prednosti, međutim, Čehinja je uhvatila poslednji voz u prvom setu i momentu kad je Ana serviral za prvi set napravila brejk i vratila se u život. Čehinja je serijom od pet osvojenih gemova u nizu došla do prvog seta (7:5).Ana je na startu drugog seta samo na kratko prekinula seriju Čehinje. Već u trećem gemu Šafaržova pravi brejk i prednost sigurno čuva sve do finiša meča. Ana pri rezultatu 5:4 za Čehinju uspeva da napravi brejk i vrati se u meč, međutim, već u narednom Šafaržova uzvraća istom merom i sigurno privodi meč kraju (7:5).

U subotnjem finalu protivnica Safarovoj biće bolja iz meča u kome se sastaju Serena Vilijams i Timea Baščinski.

Tok meča:

II set

7:5 - Lucija Šafaržova je u finalu Rolan Garosa! Ana nije uspela da napravi novi brejk i Čehinja zasluženo ide u finale.

5:6 - Šafaržova ponovo oduzima servis srpskoj teniserki. Ana nije iskoristila priliku da dođe do prednosti već je uništila sve što je uradila u prethodnom gemu.

5:5 - Neverovatan gem i brejk Ivanovićeve! Posle velike borbe, Ana je spasila meč loptu i napravila brejk koji je ostavlja u igri.

4:5 - Ivanovićeva uspeva da osvoji servis gem.

3:5 - Pretila je ponovo Ana, velika borba vodila se u osmom gemu, ali sjajna Šafaržova ponovo uspeva da dobije ključne poene i sačuva rano stečenu prednost.

3:4 - Ana smanjuje zaostatak. Bez većih problema osvaja servis gem.

2:4 - Još jedan važan gem pripada Šafaržovoj. Posle velike borbe Čehinja dobija gem i povećava prednost.

2:3 - Posle velike borbe Ivanovićeva uspeva da osvoji gem. Imala je Šafaržova i šansu za brejk, ali je Ana ipak uspela da prekine seriju Čehinje.

1:3 - Bez izgubljenog poena Čehinja potvrđuje brejk

1:2 - Brejk Šafaržove. Loš servis gem Ivanovićeve i Čehinja prilično lako prva stiže do velike prednosti u drugom setu.

1:1 - Ponovo Šafaržova servisima uspeva da se izvuče iz neugodne situacije. Ana je imala brejk šanse, ali Čehinja je svaki put sjajno servirala.

1:0 - Ivanovićeva konačno prekida seriju Čehinje i osvaja prvi gem u drugom setu.

I set

5:7 - Šafaržova posle velikog preokreta osvaja prvi set. Ponovo je Čehinju sjajno služio servis i bez izgubljenog poena uspela je da osvoji ključni gem u prvom setu.

5:6 - Neverovatan pad u igri srpske teniserke. Ana ponovo gubi servis gem.

5:5 - Čehinja zahvaljujući sjajnim servisima dolazi do izjednačenja. Pretila je Ana ali je Šafaržova u ključnim momentima fenomenalno servirala.

5:4 - Ana je propustila sjajnu priliku da osvoji prvi set. Čehinja koristi greške Ivanovićeve i u poslednjem momentu vraća brejk.

5:3 - Ne popušta ni Čehinja. Bez većih problema osvaja servis gem i ponovo smanjuje zaostatak.

5:2 - Samouverena Ana osvaja servis gem. Šafaržova je došla do izjednačenja, ali onda je Ivanovićeva odigrala dva sjajna poena i osvojila veoma bitan gem.

4:2 - Velika borba viđena je u šestom gemu. Ana je napala servis protivnice, imala priliku za brejk, ali je češka teniserka uspela da se izvuče iz neugodne situacije i posle velike borbe osvoji gem.

4:1 - Još jedan sjajan gem srpske teniserke. Nekoliko fenomenalnih poena odigrala je Ana i prilično lako povećala prednost u prvom setu.

3:1 - Šafaržova prekida seriju Ivanovićeve. Ubedljivim servis gemom smanjuje zaostatak.

3:0 - Ana potvrđuje brejk. Sjajnim servisima dolazi do velike prednosti na startu prvog seta.

2:0 - Ivanovićeva pravi brejk! Ana je iskoristila drugu brejk loptu i oduzela Čehinji servis.

1:0 - Odličan start srpske teniserke. Ekspresno osvaja servis gem za prvo vođstvo na meču.

Ivanovićeva igra sjajan tenis u Parizu i na dobrom je putu da ponovi veliki uspeh iz 2008. godine kada je osvojila Rolan Garos.

Ana Ivanović i Lucija Šafaržova do sada su se sastale osam puta, a u pobedama vodi Čehinja sa 5:3. Poslednji meč odigran je u Tokiju 2014. godine, a slavila je Srpkinja sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Na Rolan Garosu su igrale dva puta, a u prvom meču, trijumfalne 2008. godine, slavila je Ana, dok je 2014. pobedila Čehinja.

Ana je nakon oscilacija u prva dva kola prikazala sjajan tenis u nastavku turnira. Počistila je u trećem kolu Hrvaticu Donu Vekić, u osmini finala je bila bolja od Makarove, a u četvrtfinalu je ubedljivo savladala Svitolinu.Čehinja, koja je trenutno 13. igračica planete takođe igra sjajno u Parizu. Posle Anastasije Pavljučenkove, Kurumi Nare i Sabine Lisicki, Šafaržova je izbacila i prošlogodišnju šampionku Mariju Šarapovu, a onda u četvrtfinalu pobedila Garbinju Muguruze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track