NA POMOLU PRESEDAN: Neizvesno finale Rolan Garosa u ženskom singlu
Foto: Reuters

Moguća rupa u subotnjem programu

NA POMOLU PRESEDAN: Neizvesno finale Rolan Garosa u ženskom singlu

Tenis -
Serena Vilijams i dalje ima zdravstvenih problema zbog čega danas nije trenirala

Američka teniserka Serena Vilijams preskočila je današnji trening, dan uoči finala Rolan Garosa, u kome treba da se sastane sa Čehinjom Lucijom Safarovom.

Vilijams već nekoliko dana muči muku s prehladom, zbog čega se nije pojavila ni na redovnim konferencijama za medije posle jučerašnjeg polufinalnog meča u kome je savladala švajcarsku igračicu Timeu Bačinski, kao ni na današnjoj, na kojoj je trebalo da najavi finalni duel.

Najbolja svetska teniserka se posle trijumfa u polufinalu oglasila saopštenjem u kome se izvinila zbog nedolaska na konferenciju i istakla da je morala odmah da poseti turnirskog lekara.

Ona već danima na terenu ne izgleda fizički dobro, pa je tako i u meču sa Bačinski kašljala i bilo je očigledno da se loše oseća. Međutim, Serena se našla na udaru kritika mnogih, jer se posle vođstva protivnice 6:4, 3:2 odjednom "digla" i dobila deset uzastopnih gemova, što joj je bilo dovoljno da se plasira u finale. Zbog tog "prokreta" u njenon zdravstvenom stanju, pojedine igračice i teniski stručnjaci nazvali su je "dobrom glumicom".

Posle otkazivanja današnjeg treninga neizvesno je da li će Serena biti spremna za sutrašnje finale, koji bi trebalo da počne u 15 sati.

Ona je Rolan Garos osvojila dva puta, 2012. i 2013. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track