(VIDEO) NIJE PRVI PUT: Đoković već igrao važan meč na Rolan Garosu dva dana
Foto: AP

U prednosti nad Marejom

(VIDEO) NIJE PRVI PUT: Đoković već igrao važan meč na Rolan Garosu dva dana

Tenis -
Srpski teniser je 2012. godine finale sa Nadalom počeo u nedelju, a nastavio u ponedeljak

Osim trenutnog rezultata i neospornog većeg kvaliteta, i iskustvo je na strani Novaka Đokovića u odnosu nad Endija Mareja, pred subotnji nastavak njihovog prekinutog meča polufinala Rolan Garosa.

Naime, srpskom teniseru ovo nije prvi put da mu se prekida važan meč na Rolan Garosu i njegov nastavak odlaže za sutradan. Đoković je i finale 2012. godine igrao dva dana.

Tada je u nedelju Rafael Nadal furiozno statrtovao protiv Novaka i poveo 2:0 u setovima (6:4, 6:2). Đoković se nije predavao, uspeo je da dobije treći deo igre 6:2 i da u uvodu četvrtog stekne brejk prednosti (2:1). Dok se spremao za svoj servis gem, kako bi nastavio sjajnu seriju, počela je kiša. Meč je prekinut i odlučeno je da bude nastavljen dan kasnije.

U ponedeljak je Nadal, čim su se igrači vratili na teren "Filip Šatrijea", napravio brejk za 2:2, a kasnije priveo meč kraju u tom četvrtom setu - 7:5.

Sada su stvari malo drugačije, Đoković ima rezulatatsku prednost i upravo je on bio znatno bolji rival od Mareja u većem delu ovog polufinala.

Pobednik će u nedelju od 15 sati u finalu igrati sa Stenom Vavrinkom.

http://www.youtube.com/watch?v=JDXH245-jZg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track