Nole rutinski protiv Sepija
Foto: BETA

Monte Karlo

Nole rutinski protiv Sepija

Tenis -
Za 90 minuta srpski teniser je savladao Italijana sa 2:0 (6:1, 6:4), a u sledećem kolu igraće protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova

MONTE KARLO - Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na turniru masters serije u Monte Karlu pošto je u drugom kolu savladao Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:4.

Srpski teniser je odlično igrao, servis ga je služio o čemu svedoči podatak da je u prvom setu osvojio 79 odsto poena na svoj servis.

Đoković je imao i četiri neiznuđene greške manje od rivala (13:17), a iako je spasio tri brejk šanse prvi set je mogao da reši bez izgubljenog gema, ali se Italijan uz dosta muke izborio za prvenac - 6:1.

Kako je vreme odmicalo Sepi je manje grešio i igrao sve bolje. Ipak, srpski teniser je uspeo da sačuva brejk prednosti i posle sat i 27 minuta igre dođe do sigurne pobede - 6:4.

"Igrao sam protiv kvalitetnog rivala, koji igra dobro na šljaci. Mislim da sam u prvom setu bio veoma koncentrisan. Za prvi meč na šljaci od Rolan Garosa prošle godine bilo je zadovoljavajuće", ocenio je srpski teniser posle pobede protiv Italijana.

Đoković je istakao da je tokom meča dobro servirao.

"Imali smo nekoliko dugačkih gemova, ali mislim da sam dobro servirao kada je to bilo potrebno. To je ohrabrujuće kada se igra na šljaci jer, za razliku od drugih podloga, tu ne možeš puno da se osloniš na servis. Dobro je osvojiti nekoliko lakih poena", dodao je Đoković.

On će u trećem kolu u četvrtak igrati protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine.

"Protiv njega možete da očekujete neočekivano. On je veoma talentovan igrač, koji ima neke udarce netipične za tenisere. Ume da udari "drop-šot" kod kojeg loptica puno menja brzinu. Zbog toga je veoma opasan na šljaci", kazao je Đoković.

Dolgopolov je u prvom kolu eliminisao Argentinca Huana Ignasija Čelu sa 6:2, 6:2, a potom je bio bolji od Bernarda Tomića iz Australije sa 2:1 u setovima (6:2, 5:7, 6:1).

Đoković i Dolgopolov sastali su se samo jednom u karijeri i to na US openu prošle godina kada je prvi reket sveta slavio sa 3:0.

Turnir u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2.950.000 evra, a pobednik će osvojiti ček na 460.000 evra i 1.000 ATP bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track