(FOTO) JANKO NE IGRA: Selektor Obradović objasnio kako Novak daje snagu reprezentaciji Srbije
Foto: TSS

Bitka za polufinale Dejvis kupa

(FOTO) JANKO NE IGRA: Selektor Obradović objasnio kako Novak daje snagu reprezentaciji Srbije

Tenis -
Četvrtfinalni duel Svetske grupe počeće duelom između Majera i Krajinovića, a sutra igraju i Delbonis i Troicki
1 / 2 Foto: TSS

Četvrtfinalni duel teniskog Dejvis kupa između Argentine i Srbije otvoriće meč između Leonarda Majera i Filipa Krajinovića, odlučeno je danas žrebom u Hali Tehnopolis u Buenos Ajresu.

Meč između Majera i Krajinovića, koji je neposredno pred žreb zamenio Janka Tipsarevića, počeće sutra u 16.00 po srednjeevropskom vremenu, a posle toga na teren Hale Tehnopolis izlaze Federiko Delbonis i Viktor Troicki.

Drugog dana četvrtfinala na programu je meč dubla, a Srbiju će predstavljati Dušan Lajović i Nenad Zimonjić, dok će za Argentinu nastupiti Karlos Berlok i Dijego Švarcman. Taj meč je na programu u 17.00.

Posledenjeg dana duela Argentine i Srbije, u nedelju, prvo bi na teren trebalo da izađu Majer i Troicki, a nakon njih Delbonis i Krajinović.

Odluka selektora Srbije Bogdana Obradovića da izostavi Tipsarevića nije iznenađujuća, jer se između redova izjava datih iz tabora srpske reprezentacije minulih dana moglo naslutiti da Janko nije spreman.

Krajinović je dobio priliku pre Lajovića, jer je u boljoj formi. Prošle nedelje je osvojio čelendžer u Braunšvajgu lako savladavši u finalu Francuza Matijea.

"Fića izlazi prvi na teren, on je to i priželjkivao, tako da mu se želja ispunila. Posle njega izlazi Viktor... Naravno, poštujemo argentinski tim, to su dobri igrači, ali mi imamo visoku zonu samopouzdanja, ipak je ovo tim kome će sledeća godina da bude deseta u Svetskoj grupi. Imamo ogromno iskustvo i eneregiju jer nam je cilj da i ove sezone osvojimo Dejvis kup. Ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na tom putu", rekao je Obradović nakon žreba i dodao:

"Tim je naštimovan na najveće moguće rezultate. Ogromnu snagu nam daje Novak Đoković svojim rezultatima. On nas stvarno podržava, u kontaktu smo svakog dana, to nam puno znači".

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da mu je drago što on izlazi prvi na teren.

"Sjajna je atmosfera u timu. Dobro smo se spremili, dobro smo trenirali, to je najbitnije. Nadamo se najboljem. Verujemo u pobedu", kazao je Krajinović.

Za razliku od Krajinovića, Troicki se nadao da neće prvi na teren.

"Spremi ulazimo u meč. Filip igra neverovatno i u njega se najviše uzdamo... Odgovara mi što igram drugi meč. Mogu duže da spavam, žao mi je Filipa što će morati ranije da ustaje, ali takav je posao", naveo je Troicki.

Četvrtfinali meč Argentine i Srbije igraće se na šljaci, a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljima iz duela Kanade i Belgije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track