(FOTO) SRBIJA PRED PONOROM: Argentina vodi 2:0 posle neverovatnog poraza Troickog
Foto: Reuters

Četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa

(FOTO) SRBIJA PRED PONOROM: Argentina vodi 2:0 posle neverovatnog poraza Troickog

Tenis -
Krajinović je lako izgubio od Majera, a onda je Viktor poražen od Delbonisa iako je vodio 2:0 u setovima

Dejvis kup reprezentacija Srbije gubi 0:2 posle prvog dana meča četvrtfinala Svetske lige protiv Argentine u dvorani "Teknopolis" u Buenos Ajresu.

Prvo je Filip Krajinović lako i ubedljivo poražen od prvog reketa "gaučosa" Leonarda Majera 4:6, 2:6, 1:6, a onda je Viktor Troicki izgubio od Federika Delbonisa iako je vodio 2:0 u setovima! Dozvolio je rivalu da napravi veliki preokret baš kao i nedavno u osmini finala kada je protiv njega isto učinio Kanađinin Vasek Pospišil!

Krajinović se dobro držao u prvom setu protiv 22. igrača sveta i prvog reketa Argentine, sve dok nije pretrpeo prvi brejk za 4:6. Gubitak prvog seta u potpunosti je slomio 87. tenisera sa ATP liste, pa u nastavku nije pružio otpor Majeru.

A onda su na šljaku hale "Teknopolis" izašli 20. i 77. teniser sveta. I shodno rangu su i igrali. Troicki je dominirao u svim segmentima igre i lako došao do ubedljivog vođstva posle 75 minuta - 6:2, 6:2.

Šta se onda desilo Viktoru?! To valjda samo on zna. Propuštao je šanse, što je njegov rival, iako očigledno manjeg kvaliteta, znalački kažnjavao. Kako je dobijao set po set poboljšavao je svoju igru, a Troicki je sve dublje padao... Na kraju Argentinac je pobedio 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2.

Sutra od 17 sati igraju dublovi Berlok - Švarcman protiv para Zimonić - Lajović.

Pobednik ovog meča u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela Belgija - Kanada.

TOK MEČA

DELBONIS - TROICKI

Peti set - kraj

6:2 - Delbonis je rutinski priveo meč kraju.

4:1 - Domaći igrač je napravio još jedan brejk i sada ima ogromnu prednost.

2:1 - Dug je bio ovaj gem, a na kraju Delbonis ga je dobio... Na servis Troickog.

Četvrti set - Troicki je vodio 2:0 u setovima, ali je dozvolio da pobednika odlučuje peti set. U četvrtom je Delbonis tri puta sticao brejk prednosti, Viktor je dva puta uzvraćao, ali treći put nije mogao.

6:4 - Argentinac se vratio! Potvrdio je brejk, samim tim dobio set.

5:4 - Delbonis će servirati za 2:2 u setovima iako je gubio 0:2. Napravio je i treći brejk u trećem setu. Troicki nije iskoristio šanse u prethodnom gemu, pa je u devetom kažnjen.

4:4 - Imao je Srbin nekoliko prilika da napravi brejk i dođe na gem od pobede, ali se Delbonis izvukao.

3:3 - Serija brejkova je nastavljena. I drugi put kada se u ovom setu našao "u minusu", Viktor je uzvratio.

3:2 - Kratko je trajao "egal". Tek što je napravio ribrejk, Troicki je ponovo izgubio svoj servis.

2:2 - Viktor je uzvratio brejkom!

1:0 - Delbosi pravi brejk! Pad u igri Troickog iz trećeg seta nastavio se i u četvrtom.

Treći set - Troicki, koji je bio daleko bolji rival u prva dva seta, u trećem je doživeo pad u igri, što je Delbonis iskoristio.

6:4 - Delbonis je bez problema sačuvao brejk prednosti i "prepolovio" prednost srpskog tenisera u setovima.

5:3 - Argentinac je potvrdio brejk iz prethodnog gema.

4:3 - Brejk je napravio Delbonis! Troicki je gem "poklonio" rivalu duplom servis greškom na brejk lopti.

3:3 - Serveri bez problema dobijaju gemove.

Drugi set

2:6 - Srpski teniser dobio je drugi set istim rezultatom kao i prvi, s tim što je sada dva puta oduzeo servis rivalu, a svoj nije izgubio nijednom.

1:3 - Brejk Viktora! Gem je trajao skoro 15 minuta! Troicki je iskoristio šestu brejk loptu u gemu i stekao prednost.

Prvi set

19:08 - Posle Kazahstana protiv Australije, i Belgija je protiv Kanade povela 2:0 prvog dana četvrtfinalnih duela. Rezultat na meču Velika Britanija - Francuska je 1:1.

2:6 - Srpski teniser je od 3:2, kada mu je Delbonis vratio brejk, dobio tri uzastopna gema, od kojih dva na servis rivala, i dobio prvi set.

2:4 - Treći gem zaredom koji gube serveri. Troicki pravi drugi brejk.

2:3 - Delbonis je odmah napravio ribrejk. Bilo je 0:40, Viktor je spasao dve brejk lopte, a onda je napravio duplu servis grešku.

1:3 - Troicki je prvi napravio brejk! Za razliku od rivala, koji je šansu propustio u uvodnom gemu, Viktor je svoju iskoristio u četvrtom.

0:1 - Već na startu je Delbonis imao brejk lopte. Viktor je ipak uspeo da dobije prvi gem.

18:18 - Počeo je duel Delbonisa i Troickog.

18:10 - Publika sa nestrpljenjem očekuje izlazak na teren Delbonisa i Troickog.

17:54 - Troicki je 20, a Delbonis 77. na ATP listi. Do sada se nisu sastajali.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

MAJER - KRAJINOVIĆ 6:4, 6:2, 6:1

Treći set

6:1 - Majer je lagano osvojio i treći set i posle 100 minuta dobio meč. To je izazvalo radost na tribinama.

Drugi set - 13:3 je u ovom delu igre bilo u "vinerima" u korist Leonarda Majera.
6:2 - Drugim brejkom u setu, a trećim na meču domaći igrač je dobio drugi set.
4:1 - Majer ima mnogo više direktnih poena - 24:13
3:1 - Posle više od 20 minuta srpski teniser je dobio gem. A nije bilo lako. Krenuo je sa 0:30.

3:0 - Argentinac je osvojio četvrti uzastopni gem.

2:0 - Majer je ponovo napravio brejk. Imao je 0:40, Krajinović je spasio sve tri brejk lopte... Međutim, gem koji je trajao deset minuta na kraju je ipak dobio Argentinac iskoristivši petu šansu za to.

Prvi set

16:52 - U dvoranu je ušao Huan Martin Del Potro i dobio veliki aplauz.

6:4 - Majer je u trećem gemu u kome je imao brejk prilike konačno iskoristio jednu i dobio prvi set.

4:4 - Majer je imao još dve brejk lopte, ukupno tri, ali je Krajinović uspeo dobije gem.

16:30 - Ponovo ista slika - između gemova začuje se podrška Filipu Krajinovića, a kao odgovor domaćih navijača stižu zvižduci.

2:2 - Posle Filipa i Leonardo je imao šansu za brejk, ali je ni Argentinac nije realizovao.

16:26 - Kazahstan kao gost protiv Australije u Darvinu vodi posle prvog dana 2:0. Kukuškin je sa 3:0 savladao Kokinakisa, a Nadovjezov je načinio senzaciju protiv Kirjosa - 3:1.

16:22 - U Buenos Ajresu trenutno je 11 stepeni Celzijusa, a u dvorani "Teknopolis" tek nekoliko stepeni više.

2:1 - Krajinović je propustio da realizuje brejk loptu! Poslao je lopticu u aut, a onda je Majer vezao tri poena.

1:1 - Majer i Krajinović lako su dobili uvodne gemove na svoj servis. Začuli su se srpski navijači, što je izazvalo negodovanje domaćih pristalica.

16:08 - Prvi servira Majer, tako je izabrao Krajinović.

16:04 - Na tribinama ima i srpskim navijača. Ukupno, ima oko 1.000 gledalaca.

16:01 - Filip Krajinović je kazao:"Sjajna je atmosfera u timu. Dobro smo se spremili, dobro smo trenirali, to je najbitnije. Nadamo se najboljem. Verujemo u pobedu".

Foto: TSS
Foto: TSS

15:58 - Selektor Srbije Bogdan Obradović uoči meča je rekao:"Fića izlazi prvi na teren, on je to i priželjkivao, tako da mu se želja ispunila. Posle njega izlazi Viktor... Naravno, poštujemo argentinski tim, to su dobri igrači, ali mi imamo visoku zonu samopouzdanja, ipak je ovo tim kome će sledeća godina da bude deseta u Svetskoj grupi. Imamo ogromno iskustvo i eneregiju jer nam je cilj da i ove sezone osvojimo Dejvis kup. Ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na tom putu. Tim je naštimovan na najveće moguće rezultate. Ogromnu snagu nam daje Novak Đoković svojim rezultatima. On nas stvarno podržava, u kontaktu smo svakog dana, to nam puno znači".

15:55 - U hali "Teknopolis" intoniraju se himne...

15:47 - Domaćin je lišen pomoći odavno povređenog Huana Martina Del Potra, ali i Huana. Monaka.

15:45 - Podsetimo, Novak Đoković nije deo reprezentacije u Argentini kako bi se odmorio posle trijumfa na Vimbldonu, a Janko Tipsarević je uz ekipu, ali ne igra zbog povrede.

15:41 - U Buenos Ajresu je sada 10:41. Dakle, meč između Majera i Krajinovića se može okarakterisati matineom.

Leonardo Majer, Foto: AP
Leonardo Majer, Foto: AP

15:32 - Majer je prvi reket Argentine, trenutno je 22. na ATP listi. Krajinović je 87. igrač sveta, a u Buenos Ajres je došao posle trofeja osvojenog na čelendžeru u Braunšvajgu. Njih dvojica se nikada nisu sastajala.

15:24 - Srbija je u prvom kolu Svetske grupe ubedljivo pobedila Hrvatsku u Kraljevu 5:0. "Orlovi" su tada bili predvođeni Đokovićem, dok za goste nije igrao njihov najbolji igrač Marin Čilić. Argentina je kao domaćin eliminisala Brazil 3:2. Berlok je izgubio od Souze, Majer je savladao Belućija, brazilski par Melo – Soareš je bio bolji od Berloka i Švarcmana, ali su trećeg dana Majer i Delbonis doneli „gaučosima“ prolaz dalje pobedama nad Souzom i Belućijem.

15:16 - Naša reprezentacija sastajala se sa Argentinom dva puta. Davne 1964. godine Jugoslavija je, sa Nikolom Pilićem i Borom Jovanovićem, bila ubedljiva - 5:0. "Gaučosi" su pobedili Srbe 2011. u Beogradu 3:2. Tada su Nalbandijan i Del Potro doneli veliku prednost gostima prvog dana trijumfima nad Troickim i Tipsarevićem, "orlovi" su smanjili zaostatak pobedom Zimonjića i Troickog u dublu protiv Čele i Monaka, ali je Del Potro obezbedio svojoj reprezentaciji prolaz u finale savladavši Đokovića, pa duel Tipsarevića i Monaka, koji je predao meč, nije imao značaj.

15:07 - Srbija je "salataru" osvojila jednom, 2010. godine, a Argentina nijednom, iako je četiri puta igrala u finalu, a poslednji put 2011, kada je izgubila od Španije, baš kao i tri godine ranije.

15:04 - Zanimljivo je da među osam najboljih u Dejvis kupu ove godine nema aktuelnih šampiona Švajcaraca i najtrofejnije nacije Amerikanaca

15:00 - U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Belgija – Kanada (šljaka), Velika Britanija – Francuska (trava) i Australija – Kazahstan (trava). Finale će se igrati od 27. do 29. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track