(VIDEO) PUCA OD SNAGE: Pogledajte kako Đoković nosi drugara uz stepenice u Monte Karlu
Foto: Reuters

Improvizovane vežbe

(VIDEO) PUCA OD SNAGE: Pogledajte kako Đoković nosi drugara uz stepenice u Monte Karlu

Tenis -
Novak se priprema za Američku turneju, a pored treninga na teniskom terenu, intenzivno radi i na sticanju snage

Za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića završen je letnji raspust. Posle kratkog odmora na moru sa porodicom, Đoković se "preselio" u Monte Karlo, inače njegovo prebivalište, kako bi počeo treninge pred Američku turneju.

Iako je Novak daleko pobegao rivalima na ATP listi, motiva mu ne nedostaje ni za naporan rad na treninzima ni za pobede, naročito jer će uskoro imati priliku da osvoji trofej u Sinsinatiju, jedinom turniru iz Masters serije na kome nikada nije trijumfovao.

Zato vredno trenira...

Osim uobičajenih vežbi na teniskom terenu, Đoković se posvetio i vežbama snage. Evo jedne improvizacije, koju je podelio sa svojim fanovima na društvenim mrežama. Naime, Novak se penje uz stepenice u Monaku dok na leđima nosi svog prijatelja Sašu. Kao i uvek i sada je srpski teniser imao duhoviti komentar:

"Saša se ugojio nekoliko kilograma tokom letnjih praznika. Baš je težak".

Đoković će američku turneju započeti na Rodžers kupu 10. avgusta. Tamo brani svega 90 poena, s obzirom da je prošle godine završio u trećem kolu porazom od Žoa-Vilfreda Conge.

Nakon toga sledi turnir u Sinsinatiju, jedini od devet turnira iz Masters serije koji mu nedostaju. Prošle godine je završio u trećem kolu i takođe brani 90 bodova.

Poslednji gren slem sezone US Open na programu je od 31. avgusta. Đoković će braniti 720 poena, s obzirom da je prošle godine ispao u polufinalu od Keija Nišikorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track