NOVI IZAZOV: Da li je Đoković odabrao sport kojim će se baviti posle tenisa?
Foto: Reuters

Zaintrigirao javnost

NOVI IZAZOV: Da li je Đoković odabrao sport kojim će se baviti posle tenisa?

Tenis -
Novak se na društvenim mrežama pohvalio slikom sa golf terena, a usput se ponudio da učestvuje na jednom od najvećih golf turnira Rajder kup

Najbolji srpski teniser Novak Đoković spreman je za američku letnju turneju. Prvi reket sveta US open seriju započeti na Rodžers kupu u Montrealu u ponedeljak, gde brani svega 90 bodova pošto je prošle godine ispao u trećem kolu od Žoa-Vilfreda Conge.

Nedelju dana kasnije sledi Masters u Sinsinatiju, jedini od devet koji nedostaje u vitrinama Đokovića. Najbolji teniser sveta brani i na ovom turniru samo 90 bodova, s obzirom da je pre godinu dana u trećem kolu ispao od Španca Tomija Robreda.

Konačno, US open počinje 31. avgusta u Njujorku. Biće to 11. učešće Đokovića na poslednjem gren slemu u sezoni, na kome je osvojio trofej 2011. godine. Prošle godine je poražen u polufinalu od Keija Nišikorija, pa će braniti 720 bodova.

Iako je Đoković u najzrelijim igračkim godinama i pred njim je još nekoliko godina aktivnog igranja, mnogi se pitaju šta bi mogao da radi po završetku profesionalne karijere. Možda je odgovor dao sam Novak, koji se na društvenim mrežama pohvalio slikom sa golf terena. Usput se ponudio da učestvuje na jednom od najvećih golf turnira Rajder kup.

"Spreman sam za Rajder kup 2016. Za kapitena reprezentacije Evrope – ne oklevaj da nas pozoveš", napisao je Đoković na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track