ISPAO I JANKO: Tipsarević pružio otpor, ali izgubio od Bautiste Aguta
Foto: AP

Srbi loše krenuli u Montrealu

ISPAO I JANKO: Tipsarević pružio otpor, ali izgubio od Bautiste Aguta

Tenis -
Janko Tipsarević poražen 3:6, 4:6 od Španca, a svoje prilike je propustio u prvom setu

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je već na startu "Rodžers kupa" u Montrealu pošto je izgubio meč prvog kola od Španca Roberta Bautiste Aguta - 3:6, 4:6.Bautista Agut, 20. igrač sveta, nije imao problema da drugi put u njihovom trećem susretu savlada Tipsarevića, koji nikako da se vrati u formu posle dugog odsustva zbog povrede i bolesti.Doduše, ne može se reći da Tipsarević nije pružio otpor. Imao je Janko tri brejk prilike u prvom setu, ali nijednu nije realizovao, a njegov rival je iskoristio jednu od dve, pa je taj deo igre rešio u svoju korist - 6:3.U drugom setu je viđena samo jedna brejk prilika, imao ju je Bautista Agut i iskoristio je, što mu je bilo dovoljno za plasman u drugo kolo u kome ćem se sastati sa pobednikom duela između Francuza Žoa Vilfreda Conge i Hrvata Borne Ćorića.

Janko je od plasmana u drugo kolo Mastersa u Madridu, gde ga je pobedio Australijanac Kokinakis, doživeo poraze od Denisa Istomina u Ženevi, Lukasa Poila na egzibiciji u Britaniji i Marsela Granoljersa na startu Vimbldona.

Tipsarević je u ovu nedelju ušao kao 443. teniser na svetu.Eliminacijom Tipsarevića, prethodno i Troickog, u muškom singlu Srbija je ostala sa samo jednim predstavnikom na Rodžers kupu, Novakom Đokovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track