(VIDEO) NOVAK NAPADA TATINOG SINA: Upoznajte Ernesta Gulbisa, bogatog buntovnika iz Letonije
Foto: Profimedia

Đoković mu ide na živce

(VIDEO) NOVAK NAPADA TATINOG SINA: Upoznajte Ernesta Gulbisa, bogatog buntovnika iz Letonije

Tenis -
Sin multimilionera iz Letonije bio je jedan od najtalentovanijih tenisera sveta, ali je noćni život učinio svoje

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u četvrtfinalu Rodžers kupa u Montrealu protiv bivšeg drugara, kontroverznog Letonca - Ernesta Gulbisa.

Novak i Ernest se poznaju od dečačkih dana, zajedno su trenirali na akademiji Nikole Pilića u Nemačkoj. Međutim, već tada se videla velika razlika u karakteru, koja traje i danas.

"On je bio izuzetan profesionalac već tada. Sećam se da smo imali zajedničkog prijatelja. To je bio neki Hrvat koji je bio već u tom dobu ženskaroš. Stalno se sređivao, stavljao parfem, naočare za sunce, stalno je bio sa devojkama. I video sam Novaka koji se istezao. Novak mi je rekao: ’Da, možeš da imaš bilo koju. Možeš da imaš bilo koju devojku na svetu. Ali ako želiš da budeš zaista uspešan moraš sve da radiš u svoje vreme. Nešto tako mi je rekao. Još uvek se toga sećam. To je klinac koji ima 15 godina. Nikada to neću zaboraviti", izjavio je Gulbis 2014. godine pred njihov duel na Rolan Garosu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zanimljivo, samo godinu dana ranije Letonac je jako loše govorio o srpskom teniseru.

"Ne volim Novaka. Znamo se od moje 12. godine. Tada je bio normalan momak. Đoković mi sada ide na živce. Jednostavno ne podnosim takve ljude, koji se potpuno promene kada dotaknu slavu i novac. To se vidi u njegovim očima, ima drugačiji pogled", pričao je tada Gulbis.

Gulbis potiče iz jedne jako ugledne porodice. Deda mu je bio prvak Evrope u košarci sa Sovjetskim savezom. Njegov otac je takođe bio košarkaš, a kasnije je postao ugledan biznismen i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji. Njegova majka je bila uspešna glumica.Ime je dobio po čuvenom književniku Ernestu Hemingveju.

"Moji roditelji su čitali knjige kao "ludi". Otac ima biblioteku u svom domu. Mama takođe uživa u čitanju. Vole Hemingveja, pa su odlučili da mi daju ime po njemu", izjavio je jednom prilikom Gulbis.

Ernest je odrastao u bogatoj porodici i za njega je uvek bilo normalno da ima novac. Poznat je kao veliki rasipnik i ljubitelj ludih žurki, kazina i noćnog života. Uspehe na turnirima redovno je slavio u klubovima.

Često je tokom karijere razmišljao da prestane da se bavi tenisom.

"Sa jedne strane, ne volim tenis, jer mrzim putovanja i ne prija mi pažnja štampe i konstantan pritisak. Ali, pomislio sam: “Šta drugo da radim?” Razmišljao sam da idem na fakultet ili da sedim kod kuće i ne radim ništa. Da razmišljam kako da zaradim novac ili mogu samo da trošim novac, koji su zaradili moji roditelji. Ipak, više volim da igram tenis."

Đoković i Gulbis igraju u petak od 20.30 časova. Biće to njihov sedmi međusobni meč. Novak ubedljivo vodi u pobedama, trenutni skor je 5:1 u korist Srbina. Gulbis je samo jednom savladao srpskog tenisera, bilo je to sada već davne 2009. godine u Brizbejnu. Poslednji međusobni meč odigrali su prošle godine u polufinalu Rolan Garosa.

http://www.youtube.com/watch?v=GplsH1HJuak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track