(VIDEO) UPOZNAJTE BELINDU BENČIĆ: Ovo je devojka koja je zaustavila Serenu Vilijams
Foto: Tanjug/AP

(VIDEO) UPOZNAJTE BELINDU BENČIĆ: Ovo je devojka koja je zaustavila Serenu Vilijams

Tenis -
Rođena je u Švajcarskoj i po povratku iz akadmeije Nika Bolitijerija dugo je radila sa Melani Molitor, inače majkom Martine Hingis

Serena Vilijams je poražena je u polufinalu Rodžers kupa od Belinde Benčić sa 3:6, 7:5, 6:4.

Benčićeva ima samo 18 godina, nalazi se na 20. mestu svetske rang liste i protiv osvajačice 21 grend slem titule uspela je da napravi šokantan preokret posle izgubljenog prvog seta za finale turnira u Torontu. Ovo je tek drugi poraz za Serenu u 45 mečeva koliko je odigrala ove godine, a mlada Belinda je postala druga najmlađa teniserka koja je pobedila Vilijamsovu od Marije Šarapove 2004. godine.

Benčićeva ima nedelju iz snova, ostvarila je najveći uspeh u karijeri i na tom putu je prethodno pobedila i Anu Ivanović, i Karolinu Voznijacki, i Sabine Lisicki i Eženi Bušar.

Švajcarska tinejdžerka će za titulu igrati protiv druge teniserke sveta, Rumunke Simone Halep koja je u prvom polufinalu bila bolja od Sare Erani sa 6:4, 6:4.

http://www.youtube.com/watch?v=tmnzieLhcMw

Hokejaš Marsel Niderer tada priskače u pomoć roditeljima mlade teniske nade i porodica se seli na Floridu i do sedme godine je u akademiji Nika Bolitijerija. Potom se vraća na mesto početaka i počinje da trenira svakodnevno.

Great time with John Isner meeting #turtles at Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute in...

Posted by Belinda Bencic on понедељак 3. август 2015.

Melani Molitor, inače majka Martine Hingis, radi osam godinama sa njom svaki dan, a kako Melinda kaže, i Marsel je polako počeo da preko prijatelja nalazi nove sponzore njene teniske priče.Počev od 2012. godine, Melinda počinje da igra na turnirima, alik to je kako sama kaže i odmoglo. "Mnogo vremena ste na putu. Do tada sam trenirala čitave godine, svakog dana, kako su počela putovanja, tako sam se više obrela u hotelima nego na terenu. Ipak, od 2012. godine igrala sam za Fed kup tima, uzela juniorske turnire i igrala na dva profesionalna", piše Benčićeva na svom sajtu.

"Bila sam zapanjena kada sam pronašla sebeu tom društvu. Igrala sam, protiv Venus Vilijams! Izgubila sam meč, ali prilika da igraš protiv višestrukog šampiona Grand Slam i bivšeg broja 1 je od neprocenjivog značaja za mene."Benčićeva je osvajala dva juniorska Gend Slema.

Washington,DC&xfe327; #tourist #yesterday #evening #team #whitehouse #beautifulcity

Posted by Belinda Bencic on недеља 2. август 2015.

Stigla je na VTA profesionalne turneje i bila na US Openu 2014 u četvrtfinalu.Sada je napravila, korak više i postala druga najmlađa teniserka sveta, koja je porazila Serenu Vilijams.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track