KREĆE US OPEN: Iznenadiće vas šta Đoković misli o Federeru i Nadalu
Foto: Fonet

Napad na desetu gren slem titulu

KREĆE US OPEN: Iznenadiće vas šta Đoković misli o Federeru i Nadalu

Tenis -
Novak je svestan da je glavni favorit za osvajanje titule u Njujorku i kaže da je pun samopouzdanja, ali...

Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje US opena, koji počinje u ponedeljak. Međutim, najbolji svetski teniser smatra da ima žestoku konkurenciju. Tvrdi da Rodžer Federer igra u životnoj formi, kao i da na Rafael Nadal ne sme da se potceni uprkos katastrofalnim rezultatima Španca ove sezone.

Đoković je izgubio tri od svoja prethodna četiri finala. U poslednjem, u Sinsinatiju, savladao ga je upravo Federer.

"Nisam iznenađen što Rodžer igra tako dobro. Usudio bih se da kažem da igra bolje nego ikad u svojoj karijeri. U odličnoj je formi. Često izlazi na mrežu, ne daje vam da uhvatite ritam. Uslovi u Sinsinatiju su mu pomogli da to postigne", rekao je Đoković uoči početka poslednjeg gren slema sezone.

Foto: AP
Foto: AP

Srpski teniser smatra da je Švajvcarac i dalje jedan od najboljih tenisera na svetu.

"Uvek je među glavnim favoritima. Igra brzo, dok Marej, Nadal i ja više čekamo tokom poena. Rodžer to zna i na tome zasniva svoju taktiku. Ima dosta toga i u njegovom rasporedu igranja turnira. On najbolje zna kako se priprema za najveće turnire. Zaslužio je da pobedi u Sinsinatiju, sada je na meni da odgovorim. To je ono što sam oduvek voleo kod našeg rivalstva, jer uvek teramo jedan drugoga da budemo bolji", dodao je Novak.

Za razliku od Federera, Nadal već dugo ne postiže vrhunske rezultate.

"Mislim da Rafa može da osvoji US open ove godine", iznenađujuće je prokomentarisao Đoković i pojasnio:

"Federer je bio u sličnoj situaciji 2013. Nadal ne igra na vrhunskom nivou, ali mu se nešto slično ranije desilo, pa se vratio se i imao jednu od svojih najboljih sezona. Mnogo ulaže u svoju igru i možda zato njegovo telo trpi više. On je jedan od najvrednijih tenisera na svetu, siguran sam da je motivisan i zato ne mogu da ga otpišem".

Prvi reket sveta kaže da ga porazi u finalina Rolan Garosa, Rodžers kupa i u Sinsinatiju nisu pokolebali.

"Spreman sam za US open. Samopouzdanje mi ne nedostaje. Verujem da ću u Njujorku dostići najviši nivo forme", zaključio je Novak Đoković, koji će u ponedeljak u prvom kolu igrati sa Brazilcem Žoaom Souzom.

Srpski teniser je od devet gren slem titula jednu osvojio na US openu, 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track