SAMPRAS ODUŠEVLJEN SRBINOM: Novak je zver na terenu!

Pit otkrio favorita za US open

SAMPRAS ODUŠEVLJEN SRBINOM: Novak je zver na terenu!

Tenis -
Legendarni teniser je pohvalno govorio o Đokoviću

NJUJORK - Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Pit Sampras, imao je samo reči hvale za srpskog tenisera Novaka Đokovića, koga je označio kao glavnog favorita za titulu na ovogodišnjem US openu.

"Meni se sviđa Novak. On igra čvrsto. Dobro se kreće, dobro servira, voli tvrdu podlogu, često kliza na njoj... Pored svega ima i jaku volju. Ma taj momak je zver na terenu i njega je teško pobediti", rekao je Sampras.

Legendarni teniser je pohvalio i Endija Mareja, za koga je rekao da se nalazi u odličnoj formi, ali je istakao da njemu i Novaku neće biti lako sa Federerom.

"Kada gledate Novaka i Mareja, ti momci su kao životinje, bore se, daju sve od sebe. Oni su veliki takmičari, sa snažnom voljom, ali nije lako pobediti Rodžera Federera", rekao je Sampras dodavši:

"Mislim da Rodžer može da osvoji titulu.Nalazi se u odličnoj formi, dobro se kreće, dobro udara lopticu i mislim da želi titulu. Ima 34. godine, sjajno se bori, veliki je šampion i ima publiku na svojoj strani. Osvojio je pet puta, zašto ne bi uspeo još jednom".

Samras je istakao da je Rodžeru potrebno i malo sreće, da se "slože kockice" i da neko od favorita ispadne pre duela sa njim.

"Ako bude morao da igra sa Marejem u polufinalu, pa sa Novakom u finalu teško da će uspeti. To je fizički i mentalno iscrpljujuće".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track