(VIDEO) PILIĆ: Pomogao sam Srbiji jer me je zvao Novak, možda ne znate da je njegova majka Hrvatica
Foto: Fonet Ap, Saša Pavlić

Slavni trener o Dejvis kupu

(VIDEO) PILIĆ: Pomogao sam Srbiji jer me je zvao Novak, možda ne znate da je njegova majka Hrvatica

Tenis -
Ja sam profesionalni trener, ne zanima me ko je Hrvat, Srbin, Amerikanac ili Rus, moj posao je treniranje, rekao je hrvatski trener

Jedan od najboljih teniskih trenera svih vremena Hrvat Nikola Pilić jedinstven je u svetu ovog sporta jer je sa tri različite reprezentacije osvajao Dejvis kup. Ostaće upamćen i po tome što je učio tenisu mladog Novaka Đokovića i Borisa Bekera, a otkrio je i talenat Martine Hingis.

Popularnu "salataru" u Dejvis kupu Pilić je osvajao sa Hrvatskom i Nemačkom, ali i Srbijom. Mnoge je začudila njegova odluka da pomogne srpskom timu, a Pilić je u razgovoru za ljubljanski "Dnevnik" otkrio.

"Nazvao me je Đoković koji je od mene naučio da igra tenis. Možda ne znate da je njegova majka Hrvatica. A ja sam profesionalni trener, ne zanima me ko je Hrvat, Srbin, Amerikanac ili Rus, moj posao je treniranje", kazao je Pilić.

Hrvatski stručnjak kaže da je jedna od tajni Đokovićevog uspeha taj da, pored talenta, ima disciplinu i karakter kakav je on imao dok je bio aktivni igrač.

"Nisam Nemac, ali su me zvali Prus s Balkana. Te osobine nisam stekao u Nemačkoj gde sam živio duže nego u Splitu, u roditeljskoj kući, kod svog oca koji je ceo život radio", dodao je Nikola Pilić.

http://www.youtube.com/watch?v=sAwEAJJMs48

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track