NOVA BLAMAŽA: Troicki izgubio od 100. igrača na svetu!
Foto: Profimedia

Ispao u drugom kolu Pekinga

NOVA BLAMAŽA: Troicki izgubio od 100. igrača na svetu!

Tenis -
Posle sjajne igre u prvom kolu i trijumfa protiv devetog tenisera sveta, usledio je neshvatljiv pad u drugoj rundi i ubedljiv poraz od prilično anonimnog igrača sa Tajpeha

PEKING - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu, pošto je u drugom kolu ubedljivo poražen od 100. tenisera sveta - Jen Hsun Lua sa Tajpeha (6:4, 7:5).

Iako je u prvom kolu posle sjajne igre savladao devetog na svetu - Miloša Raonića, usledio je neshvatljiv pad u drugoj rundi i nova katastrofa srpskog tenisera.

Viktor je imao puno problema u prvom setu, pravio je dosta grešaka, dok je Lu sa osnovne linije uglavnom diktirao tempo i terao srpskog tenisera na dosta trčanja. U devetom gemu Lu je napravio brejk i rutinski priveo set kraju.U pauzi između dva seta Viktor je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa leđima i otežanog disanja. Kada je duel nastavljen, Srbin je odmah u uvodnom gemu drugog perioda pretrpeo brejk. Kako je set odmicao tako je Troicki stabililizovao igru, pa je u šestom gemu ponovo uhvatio rezultatski priključak i poravnao na 3:3Prelomni trenutak odigrao se u 11. gemu, kada je Viktor ponovo popustio i sa nekoliko grešaka izgubio svoj servis, a iskusni Lu je to iskoristio i mirno priveo susret kraju.

Teniser iz Kineskog Tajpeha će u četvrtfinalu na megdan boljem iz duela između Španca Davida Ferera i Lukaša Rosola iz Češke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track