JANKOVIĆ U FINALU HONG KONGA: Jelena srušila Venus Vilijams, protiv Kerber za titulu
Foto: Fonet/AP

Džej Džej igra za novi trofej

JANKOVIĆ U FINALU HONG KONGA: Jelena srušila Venus Vilijams, protiv Kerber za titulu

Tenis -
Srpska teniserka posle 124 minuta velike borbe slavila protiv treće nositeljke

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Hong Kongu pošto je u polufinalu savladala Venus Vilijams sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Meč je trajao 124 minuta.

Janković je prvi set dobila posle 46 minuta igre, a za prednost od 1:0 joj je bio dovoljan samo jedan brejk. U drugom setu se vodila veća borba, pet puta su Jankovićeva i Vilijamsova oduzimale servis protivnici, gemovi su dugo trajali, ali je srpska teniserka uspela da napravi brejk više i plasira u finale.

Jankovićeva će u borbi za titulu igrati protiv drugog nosioca Nemice Anđelike Kerber koja je u drugom polufinalu slavila protiv Samante Stosur sa 6:2, 6:2.Jelena Janković je ocenila teškom pobedu protiv Amerikanke Venus Vilijams."Zadovoljna sam igrom. Borila sam se tokom čitavog meča, a igrati protiv Venus zaista nije lako. Ona je veliki šampion i drago mi je što sam je večeras pobedila", rekla je Janković, koja je u drugom setu gubila sa 3:0, ali je uspela da se vrati i da na kraju stavi tačku na meč - 6:4, 7:5. Drugi reket Srbije u nedelju igra za titulu protiv Nemice Angelike Kerber. "Kerber ima nešto drugačiji stil od Venus Vilijams. Igra solidno i moraću u meču da budem borbena", rekla je Janković.

Turnir u Hong Kongu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track