(VIDEO) ĐOKOVIĆ U FINALU PARIZA: Novak se mučio, pa počistio Vavrinku za duel protiv Mareja
Foto: Reuters

Polufinale Mastersa u Parizu

(VIDEO) ĐOKOVIĆ U FINALU PARIZA: Novak se mučio, pa počistio Vavrinku za duel protiv Mareja

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković igraće u finalu Mastersa u Parizu pošto je savladao Švajcarca Stena Vavrinku sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:0).
1 / 3 Foto: Reuters

Đoković će u nedelju od 15 sati u finalu igrati sa Britancem Endijem Marejom, koji je u polufinalu savladao Španca Davida Ferera 6:4, 6:3.

Đoković je turnir koji se održava u dvorani "Bersi" osvajao tri puta, 2009. i prethodne dve godine.

Najboljem teniseru sveta je u prvom setu polufinala sa Vavrinkom bio dovoljan samo jedan brejk da stigne do prednosti u setovima, posle 40 minuta igre.

Đoković je drugi set otvorio brejkom i poveo sa 2:0, ali je četvrti teniser na ATP listi nakon toga iskoristio period slabije igre srpskog tenisera i vezao pet gemova, uz dva brejka, i potpuno preokrenuo rezultat. Prvi teniser sveta je u sedmom gemu imao veliku priliku da se vrati u set, imao je tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Vavrinka tako prekinuo seriju srpskog tenisera od 29 uzastopno dobijenih setova.

Đoković se na početku trećeg seta "probudio" i zaigrao mnogo bolje, pa je posle samo 26 ; minuta igre na semaforu pisalo 6:0, pa će se srpski teniser sutra boriti za četvrtu titulu u Parizu.

TOK MEČA

Đoković i Vavrinka do sada su se sastali 24 puta, a najbolji teniser sveta vodi u pobedama sa 20:4. Ove godine odigrali su tri meča. Srbin je slavio na Australijan openu i na Mastersu u Sinsinatiju, ali je Švajcarac pobedio Novaka u finalu Rolan Garosa.

3. SET

6:0 - Sa "krompirom" Đoković dobija odlučujući set.5:0 - Tačno 20 minuta bilo je potrebno Đokoviću da osvoji pet gemova u trećem setu.

4:0 - Fantastičan ritam srpskog tenisera.3:0 - Zapretio je Vavrinka, došao do 0:30, ali je Đoković osvojio četiri uzastopna poena i potvrdio brejk iz prethodnog gema.

2:0 - Brejk! Brzo je Novak došao do tri brejk lopte (0:40). Prve dve nije realizovao, ali treću jeste i već na startu odlučujućeg seta stekao veliku prednost.

1:0 - Đoković je bez izgubljenog poena dobio prvi gem trećeg seta, na svoj servis.

2. SET

3:6 - Đoković je izgubio set posle 29 uzastopno osvojenih i 45 minuta borbe.3:5 - Novak prekida ovu seriju Vavrinke.

2:5 - Peti uzastopni gem za Švajcarca, Đoković je propustio dve brejk prilike, od nervoze bacao reket.

2:4 - Četvrti uzastopni gem za Vavrinku, drugi brejk u ovom setu.

2:3 - Razgoropadio se Vavrinka, posle brejka uzima svoj servis bez izgubljenog poena.

2:2 - Najduži gem u meču pripao je Vavrinki koji je time vratio brejk. Švajcarac je iskoristio treću priliku u ovom gemu da oduzme gem Đokoviću.

2:1 - Švajcarac je smanjio rezultat u setu.

2:0 - Đoković je potvrdio brejk bez izgubljenog poena. Napravio je dva asa u ovom gemu.

1:0 - Brejk Đokovića! Već u prvom gemu drugog seta Đoković je napravio veliki posao pošto je oduzeo servis Vavrinki. Oseća se umor kod Švajcarca koji je četvrtfinalni duel protiv Nadala završio rano jutros.

1. SET

6:3 - Posle 40 minuta igre Đoković dobija prvi set. Srpski teniser nije dozvolio nijednu brejk loptu Vavrinki.5:3 - Vavrika uzima relativno lagan gem.

5:2 - Uz malo muka Đoković stiže do novog gema.

4:2 - Vavrinka je prekinuo niz Đokovića od tri osvojena gema. Srpski teniser je na 30:30 pokušao da napadne, ali to nije uradio na pravi način.

4:1- Kakav gem za Novaka! Napravio je četiri vinera, pokazao još jedan, treći fantastičan drop šot u meču, a gem je završio as servisom.

3:1 - Brejk Đokovića! Srbin je u drugom gemu imao jednu brejk priliku koju nije iskoristio, sada je vezao dve od kojih je iskoristio drugu za vođstvo 3:1.

2:1 - Spektakularnim drop šotom Đoković je osvojio drugi gem u setu.

1:1 - Izuzetno dugačak gem u kome je Đoković imao brejk priliku, ali je nije iskoristio. Vavrinka je iskoristio treću gem loptu za izjednačenje u gemovima.

1:0 - Đoković je prvi servirao i bez izgubljenog poena poveo u meču.

17:06 - Đoković je imao pravo biranja i izabrao je da prvi servira.

17:02 - Novak Đoković je izašao na teren dvorane "Bersi"!

Foto: Fonet
Foto: Fonet

17:01 - U iščekivanju izlaska igrača na teren.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

16:33 - Sten Vavrinka, na najnovijoj ATP listi zauzima četvrtu poziciju, a pre turnira u Parizu eliminisan je u prvom kolu Bazela. Sten, kao ni Novak, u Parizu nije izgubio ni set, a takmičenje je počeo trijumfom nad Bernardnom Tomićem – 6:3, 7:6 (8:6). Sledići rival Švajcarca je bio Troicki - 6:4, 7:5, da bi u četvrtfinalu, opet kao Đoković, posle dva taj brejka eliminisao Rafaela Nadala.

16:22 - Srbin je u prvom kolu turnira u Parizu eliminisao Brazilca Tomaša Belučija sa 7:5, 6:3, zatim je bio bolji od Francuza Žila Simona sa 6:3, 7:5, a onda sinoć i od Tomaša Berdiha u dva izuzetno uzbudljiva taj brejka.

16:14 - Đoković je prvi put u karijeri ostvario ATP pobedu bez napravljenog brejka, posle 679 prethodnih pobeda. To se desilo juče protiv Berdiha. Više o tome pročitajte OVDE.

16:05 - Pogledajte zanimljive momente sa jučerašnjeg četvrtfinalnog duela između Đokovića i Berdiha:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track