(VIDEO) JEDNIM UDARCEM DVE MUVE: Evo kako Đoković može da uđe u istoriju pobedom nad Federerom
Foto: Fonet

Veliki derbi u Londonu

(VIDEO) JEDNIM UDARCEM DVE MUVE: Evo kako Đoković može da uđe u istoriju pobedom nad Federerom

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković i Švajacarc Rodžer Federer večeras igraju meč drugog kola grupe "Sten Smit" na završnom Mastersu sezone.

To je njihov 43. međusobni duel. Trenutni rezultat je nerešen - obojica su zabeležila po 21 pobedu. Ukoliko trijumfuje, Đoković će obezbediti plasman u polufinale turnira u Londonu i prvi put preći u vođstvo u okršajima sa Federerom!

Prvi reket sveta je malo, pomalo topio zaostatak za Švajcarcem nastao na početku njegove karijere. Novak je dobio četiri od poslednjih pet mečeva sa Federerom i konačno stigao do izjednačenja. Sada je vreme i da povede.

Đoković i Federer odigrali su prvi meč u Monte Karlu 2006. Rezultat je bio 6:3, 2:6, 6:3 za Švajcarca. Federer je slavio u njihova prva četiri susreta, a najveću razliku imao je na kraju 2010. kada je vodio 13:6 u pobedama.

Ukoliko pretekne Švajcarca, Đokoviću preostaje da stigne i Rafaela Nadala od koga trenutno gubi 22:23. Možda će priliku za to imati u polufinalu ili finalu ovog turnira u Londonu.

Zanimljivo je da je Đoković "u minusu" u međusobnim duelima sa daleko slabijim igračima, sa kojima se sastajao samo jednom i izgubio. Pozitivnim skorom sa najboljim svetskim teniserom hvale se Italijan Volandri, Holanđanin Van Šepingen, Francuz Dipua i Srbin Filip Krajinović, kome je Novak predao meč 2010. na Serbia openu. I Hrvat Ivo Karlović je "u plusu" sa Đokovićem, jer ga je savladao dva puta, a poražen je samo jednom.

Među teniserima koje Novak ne može da stigne, jer su se penzionisali, su Amerikanac Endi Rodik (4:5), Rus Marat Safin (0:2) i Čileanac Fernando Gonzalez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track