(VIDEO) NOVAK SA POLA GASA: Đoković pobedio Berdiha i za finale će se boriti sa Nadalom
Foto: Fonet

ATP FINALE U LONDONU

(VIDEO) NOVAK SA POLA GASA: Đoković pobedio Berdiha i za finale će se boriti sa Nadalom

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković savladao je Čeha Tomaša Berdiha 6:3, 7:5 u meču trećeg, poslednjeg kola grupe "Sten Smit" na završnom Mastersu sezone.

Prvom reketu je sveta je iz meča sa Berdihom bio dovoljan i jedan set da obezbedi drugo mesto u grupi, plasman u polufinale i borbu za finale sa Rafaelom Nadalom, koji je još juče overio prvu poziciju u grupi "Ilie Nastase". Đoković se nije zaustavio samo na osvojenom jednom setu, već je savladao Berdiha i 21. put u njihovom 23. duelu!

Dakle, najbolji teniser sveta je igrao sa pola gasa, onoliko koliko mu je bilo potrebno da se nađe među četiri najbolja na turniru.

Sa Nadalom će u subotu morati mnogo bolje, jer je Španac u duelim sa Stenom Vavrinkom i Endijem Marejom pokazao da je u odličnoj formi. Đoković ima priliku da se izjednači sa Rafom u međusobnim duelima, jer je trenutni skor 23:22 u korist Nadala.U drugom polufinalu, takođe u subotu, sastaće se pobednik grupe "Sten Smit" Rodžer Federer i drugoplasirani iz grupe "Ilie Nastase", a to će biti pobednik sutrašnjeg meča između Mareja i Vavrinke.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

Drugi set:

7:5 - Kraj!

6:5 - Đoković je odlučio da ode da se odmori za polufinale i da mu igranje trećeg seta ovog meča nije potrebno. Zato je dodao gas, došao do 0:40 i iskoristio drugu brejk loptu.

5:5 - Kako Tomaš povede, Novak ga stigne. Tako se igra poslednjih šest gemova.

4:5 - Češki teniser je mnogo sigurniji od Novaka na svoj servis u poslednjih nekoliko gemova. Ovaj je uzeo bez izgubljenog poena.

4:4 - Novak opet nije na maksimalnom nivou, ali dovoljnom da izbegne brejk lopte na svoj servis.

3:4 - Čeh je odlično servirao...

3:3 - Novak nije lako uzeo gem. Bilo je izjednačenje, ali onda je osvojio dva poena.

2:3 - Tomaš Berdih je bez muke potvrdio ribrejk iz prethodnog gema.

2:2 - BREJK! Kao i u prvom setu i sada je Berdih od 0:2 stigao do 2:2.

2:1 - Čeh se upisao u drugom setu na svoj servis...

2:0 - Prvi reket sveta je potvrdio brejk bez problema.

1:0 - BREJK - gde je stao u prvom, Đoković je nastavio u drugom setu. Odmah je oduzeo servis Berdihu. Ovo je četvrti uzastopni gem srpskog tenisera.

Prvi set:

6:3 - NOVAK JE U POLUFINALU! Đokoviću je bio potreban set u ovom meču da "zacementira" drugo mesto u grupi. Novak je osvojio set iako je napravio SAMO JEDAN VINER! Ne idu mu, ali ipak igra koliko mu je potrebno za ispunjenje cilja.

5:3 - BREJK! Đoković je iskoristio treću brejk loptu u ovom gemu, posle greške Berdiha. Na prethodne dve Čeh je beležio asove. Treba, međutim, reći da su kod 30:15 sudije donele pogrešnu odluku na štetu Berdiha, koji tada nije tražio čelendž, pa je poen pripado Novaku. Umesto da bude 40:15, bilo je 30:30...

4:3 - Ne ide baš glatko Novaku iako se ne može reći da servira loše. Međutim, kod 40:15 je napravio dve vezane greške i dozvolio rivalu da dođe do izjednačenja. Ipak, nije mu dao više od toga.

3:3 - Razigrao se Berdih. Osim što je počeo dobro da servira, počeo je i da puca iz svih oružja. Ima već devet vinera, dok je Novak napravio samo jedan.

3:2 - Poveo je Čeh 15:30, ali to je bilo sve od njega u ovom gemu.

2:2 - Izuzetno zanimljiv gem! Bilo je 0:40, ali Đoković nije realizovao nijednu od tri brejk lopte. Berdih je prvi poen na svoj servis u ovom meču osvojio iz osmog pokušaja (za 15:40), ali tada mu je proradio servis, zabeležio je dva asa, kasnije prvi put dobio poen posle duže razmene udaraca... Izvukao se iz neprijatne situacije i dobio gem.

Uz Novaka je i supruga Jelena...

Foto: AP
Foto: AP

2:1 - BREJK! Berdih je momentalno uzratio. Kao i njegov rival, i Čeh je iskoristio prvu brejk šansu. Nije Đoković dobro odigrao ovaj gem, bilo je 40:30, a onda je izgubio sledeća tri poena.

2:0 - BREJK! Đokoviću se izgleda žuri u polufinale. Oduzeo je servis Berdihu "sa nulom".

1:0 - Berdih je dobio prvi poen na meču, a onda je Novak postavio stvari na svoje mesto.

21:15 - Novak je ranije danas trenirao u "O2 areni".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:57 - Kada je pre početka ATP finala u londonu upitan kako zaustaviti Novaka, Berdih je odgovorio:"Mogli biste sve da nas poređate ovde i mislim da ponovo ne biste dobili jasan odgovor".

Foto: AP
Foto: AP

20:42 - Novak je na startu takmičenja u grupi "Sten Smit" počistio Nišikorija 6:1, 6:1, a onda je izgubio od Federera 5:7, 2:6. Berdih je takođe u dva seta poražen od Švajcarca 4:6, 2:6, a onda i od Japanca 5:7, 6:3, 3:6.

20:38 - "Kao sportista ne želiš nikada ne izgubiš, ali sada moram da razmislim o stvarima koje sam radio pogrešno i da idem napred. Ovo je poslednja nedelja u dugoj sezoni, ali moram da se napregnem mentalno, fizički i emotivno kako bih dao sve od sebe na ovom turniru", rekao je Đoković posle neuspeha u duelu sa Federerom, čime je prekinut njegov niz od 23 uzastopne pobede.

20:30 - Podsetite se četvrtfinalnog duela sa nedavno odigranog Mastersa u Parizu između Đokovića i Berdiha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track