OD AMERIKE DO AUSTRALIJE SAMO JE JEDNO PITANJE: Da li iko može da zaustavi Đokovića?
Foto: Reuters

Svetski mediji o najboljem svetskom teniseru

OD AMERIKE DO AUSTRALIJE SAMO JE JEDNO PITANJE: Da li iko može da zaustavi Đokovića?

Tenis -
Bliži se Australijan open a svetski mediji se utrkuju u analizi kako bi pronašli odgovor na samo jedno pitanje - da li neko može da zasutavi Novaka Đokovića?

Ide se toliko daleko da pojedini portali ističu kako je jedino neizvesno kako će Nole proslaviti svoju šestu titulu na Australija openu.

"Da li će poljubiti trofej? Ili će možda pocepati majicu poput superheroja (kao što je već učinio jednom u Melburnu)?", pita se sportski portal "Vavel".

Njihov novinar u opširnoj analizi ističe da će vam čak i najzagriženiji navijači Endija Mareja, Rodžera Federera i rafaela Nadala najverovatnije reći da će "Srbin podići trofej na Rod Laver Areni".

Foto: Rojters
Foto: Rojters

"Možda bi trebalo onda Đokoviću jednostavno da sada damo trofej?", pita se novinar Adam Perkins.

O superiornosti Novaka Đokovića piše i "International Business Times" navodeći da je srpski as dominirao svetskim tenisom tokom 2015. godine osvojivši tri od četiri grend slema.

"U Melburnu će se igrati na čvrstoj podlozi a tu Đoković već dve godine pokazuje svoju superiornost u odnosu na druge igrače", navodi "Ibtimes".

Da ne postoji velika neizvesnost oko toga ko će biti pobednik ovogodišnejg Asutralijan opena govori i tekst koji je objavio CNN pod nazivom "Da li iko može da zaustavi stratosferičnog Đokovića?"

Naime, CNN citira Rafaela Nadala koji je posle poraza od Đokovića u Kataru nazvao srpskog tenisera "stratosferičnim" kako bi opisao igru prvog reketa sveta.

"Ne znam nikoga ko je ikada ovako igrao tenis", izjavio je tada Španac.

Ne čudi što Nadal toliko hvali Đokovića s obzirom da je Nole dobio 12 uzastopnih setova protiv Rafe na tvrdoj podlozi.

O Đokovićevoj igri i šansama na AO se govori i na Arapskom poluostrvu.

Jedan od vodećih sportskih portala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uzdiže srpskog sportistu do zvezda.

"Toliki je jaz između Đokovića i ostalih tenisera da je gotovo nemoguće da svetski broj jedan ne osvoji titulu na Australijan openu", piše "TheNational".

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Nadu da je taj međuprostor između Đokovića i ostatka teniske elite nestao po završetku poslednje sezone, doslovno je "ubio" finalni meč u Kataru između Nadala i Đokovića.

"Nadal je počeo meč u dobroj formi, ali posle 70 minuta razarajućeg tenisa Đoković je sve podsetio ko je kralj. U slučaju da je neko to zaboravio. Nemojte da vas začudi ako dođe do titule na AO bez izgubljenog seta. Eto toliko je bolji od ostalih", zaključio je "TheNational".

Podsetimo, prvi teniser sveta će u naredne dve nedelje pokušati da osvoji svoj šesti trofej u Melburnu.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Hjon Čunga iz Južne Koreje, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Čung je 51. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića. Pobednik ovog duela sastaće se u drugom kolu sa boljim iz duela između Francuza Kventina Halisa i Hrvata Ivana Dodiga.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track