(VIDEO) POTUĆI ĆE SVE REKORDE: Đoković će biti teniski Majkl Džordan
Foto: Reuters

Nema pravog rivala

(VIDEO) POTUĆI ĆE SVE REKORDE: Đoković će biti teniski Majkl Džordan

Tenis -
Ubedljivim trijumfom nad Rafaelom Nadalom (6:1, 6:2) u finalu turnira u Kataru, Novak Đoković je započeo 2016. godinu i po ko zna koji put naterao teniske analitičare, da priznaju da najbolji igrač planete dominira ovim sportom.

Kolumnista američkog ESPN Magazina i jedan od najboljih poznavalaca tenisa Hauard Brajant rekao je da je Đokovićeva dominacija veća, ako se zna da se ostvaruje u eri kada tenis igraju Rafael Nadal i Rodžer Federer možda dva najbolja igrača u istoriji ovog sporta. "Đokovićeva teniska vladavina izgleda kao osamdesetih i devedesetih NBA liga. Prvo je dominirao Detroit sa Ajzeom Tomasom, a zatim Majkl Džordan i Čikago Bulsi. Federer je Medžik Džonson (Lejkerski), Nadal Lari Bird (Boston), a Đoković ima šansu da postane teniski Majkl Džordan, dobitnik šest NBA prstenova i pet titula za najkorisnijeg igrača. Ovim tempom, u borbi sa povredama sklonim Nadalom i Federerom, koji ima 34 godine, bez pravog takmaca",

Đoković, vlasnik 10 grend slem titula može stići redord Švajcarca od 17 titula.

"Iako Nadal ima 14 titula, mislim da će Novak brže doći do 7 nego Rafa do 3 Gran slem trofeja", kaže se u komentaru. Brajant, vidi sličnosti između Đokovićevog početka karijere i početaka Majkla Džordana u NBA.

"Dok su Medžik i Bird osvajali prvenstva, Džordan je bio na repu... Đoković sada izgleda kao da raste, dok Nadal i Federer padaju."Sa Brajantom se slaže i teniski analitičar Bred Gibert, koji kaže da je Đoković najkompletniji igrač koji je ikada igrao. "Impresivan je način na koji Đoković dominira. Izgleda kao da je van vremena, ikao današnji tenis nije slabiji od onoga koji se igrao ranije", rekao je Gilbert.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track